Schuif aan met een eettafelbankje | De Machinekamer - De Machinekamer

DE MACHINEKAMER . 11 January 2022

Schuif aan met een eettafelbankje

Verschillende tafels uit de Sav & Økse collectie beschikken over een bijpassend eettafelbankje. Een eettafelbank heeft verschillende voordelen. Wij sommen ze in dit artikel voor je op.

De Sav & Økse collectie breidt steeds verder uit. Behalve tafels zijn er ook banken, stoelen, krukken en ook eettafelbankjes te verkrijgen. Bij een groot deel van onze tafelcollectie is een bijpassend eettafelbankje te bestellen. Bijvoorbeeld het Tomrer eettafelbankje bij de Tomrer eettafel. Een tafel en eettafelbankje uit dezelfde lijn zorgt voor een geheel. Eettafelbankjes hebben verschillende voordelen. Zo heb je bij een eettafelbank vaak meer zitplekken dan bij stoelen en werkt een eettafelbank ruimtebesparend.

Meer zitplekken

Door de stoelen de deur uit te doen en plaats te maken voor een eettafelbank, creëer je meer zitplekken. Dit komt doordat bij het eettafelbankje de gehele bank gebruikt kan worden als zit plek. Bij bezoek kan er gemakkelijk nog iemand aanschuiven op het eettafelbankje. 

Ruimtebesparend

Doordat de eettafelbank tegen een muur aangeschoven kan worden, neemt deze minder ruimte in beslag dan stoelen. Ook wanneer de eethoek in de ruimte staat neemt het eettafelbankje minder ruimte in beslag. Bij een stoel dien je altijd rekening te houden met het gemakkelijk kunnen aan- en uitschuiven. Aangezien het eettafelbankje een vaste plek heeft, hoef je hierbij geen rekening te houden met extra ruimte achter het eettafelbankje. 


Ook de TD4 tafel uit de Galvanitas Compass Collection beschikt over een bijpassend tafelbankje

Gezellige uitstraling

Een eettafelbank ziet er gezellig en uitnodigend uit. Een eettafelbankje zorgt voor een relaxte sfeer en nodigt uit om uren na te tafelen. Combineer een eettafelbankje met sierkussens om de zithoek af te maken. Door een passend bankje te nemen bij de tafel creëer je een eenheid. Dit straalt rust uit. Behalve als eettafelbank, kan het bankje ook voor andere doeleinden dienen, hier hebben we eerder een blog over geschreven.

Afmeting van het eettafelbankje

Onze tafels hebben verschillende tussenruimtes. De tussenruimte houdt de ruimte tussen de tafelpoten in. Bij de Rikke tafel staan deze bijvoorbeeld helemaal aan de zijkant, terwijl de Samt tafel de poten 30 cm naar binnen heeft staan. Twijfel je over de maat die het eettafelbankje moet hebben? Wij helpen je graag verder! Je kan ons mailen op [email protected], of kom langs in een van onze showrooms.

Recent posts