Pers

Persberichten


PERSBERICHT

10 jaar vintage én nieuw design bij De Machinekamer

De Machinekamer bestaat in oktober 10 jaar. Ooit begonnen met het opknappen van buisframe stoelen, inmiddels uitgegroeid tot een winkel vol vintage en nieuwe design meubelen. In de 10 jaar is er veel veranderd. Tijd om eens terug te blikken en vooruit te kijken. Het 10 jarige jubileum wordt gevierd met 10% korting op de 10 klassiekers van De Machinekamer.

Van opknappen naar ontwerpen

De Machinekamer is opgericht door de vrienden Rick en Olger. In 2006 begonnen ze met het opknappen van buisframe stoelen. Naast de buisframe klassiekers van Gispen, De Wit en Ahrend, werden al snel ook Eames, Friso Kramer en Artifort stoelen onder handen genomen. Om een zo compleet mogelijk en betaalbaar assortiment te bieden is de collectie sinds 2009 aangevuld met zelf ontworpen buisframe meubelen, dit onder de labels Dykmeyer en Tubax.

Liefhebbers van vintage design

De collectie buisframe stoelen werd al snel aangevuld met vintage design uit de jaren ‘30 t/m ‘80. De bovenste verdieping van de winkel staat vol met Industrieel, Scandinavisch en Nederlandse design meubelen. “We verkopen alleen wat we zelf mooi vinden”, aldus Olger. En dit valt in de smaak bij zowel consumenten als bedrijven. “In de loop der jaren zagen we een toenemende vraag vanuit horeca, winkels en kantoren voor vintage design”. 

Van stoelen naar tafels

De Machinekamer is van origine gericht op zitmeubelen. Frustrerend was dat de stoelen vaak aan logge lompe tafels werden gezet. Vanuit deze frustratie kwam de inspiratie om een tafelcollectie te ontwerpen. In 2014 was daar Sav&Økse; een collectie Scandinavische tafels. ”Deze massief houten tafels met vorm zijn een groot succes gebleken. Een groot compliment is het als mensen na jaren zoeken vanuit de andere kant land naar ons toe komen om een tafel te kopen”.

De Galvanitas S16 opnieuw in productie

Ongetwijfeld één van de hoogtepunten in de 10 jaar Machinekamer is de exclusieve herintroductie van de Galvanitas S16. Deze schoolstoel uit de jaren ’60 wordt -in samenwerking met Galvanitas- met de originele mallen opnieuw uitgebracht. De Machinekamer over de samenwerking met Galvanitas: “Wij vinden het echt geweldig dat we er zo samen voor zorgen dat bijzonder Dutch design behouden blijft”.

De nieuwe Machinekamer klassiekers

De heruitgave van de Galvanitas S16 is de afgelopen jaren zeer geliefd geworden bij consumenten en stylisten. In navolging van dit succes volgen dit jaar de TD4 tafel en de Galvanitas fauteuil. Beide kenmerken zich door hun metalen onderstel en bijzondere industriële design. “Ze gaan zeker opvallen tussen het huidige aanbod en als het aan ons ligt zijn dit de nieuwe Machinekamer klassiekers!” zeggen de mannen vol trots.

De 10 Machinekamer klassiekers

Het 10 jarig jubileum viert De Machinekamer met 10% korting op de 10 Machinekamer klassiekers. Bekijk de 10 klassiekers op www.demachinekamer.nl/acties

Over De Machinekamer

De Machinekamer is een woonwinkel voor vintage en nieuw design meubels. Dykmeyer, Tubax en Sav&Økse zijn de design labels van De Machinekamer. Exclusieve leverancier van de herproductie van de Galvanitas S16.

www.demachinekamer.nl / www.sotafels.nl / www.galvanitas-s16.com

TER INFORMATIE, NIET TER PUBLICATIE

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met De Machinekamer, Rick Vroling en Olger Blase.

Telefoon: +31 (0) 75 – 711 3930

Mail: info@demachinekamer.nl

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »