Over de Machinekamer

Rick en Olger

"Na een vakantie in Noorwegen kwamen we terug met een auto vol meubels. Liefde voor Scandinavisch design was vanaf dat moment een feit. De passie voor design meubels en plezier in het opknappen is sindsdien nooit meer weggegaan."

Al 10 jaar passie voor design meubels

De Machinekamer is 10 jaar geleden opgericht door de vrienden Rick en Olger. In 2006 kochten we onze eerste partij buisframe stoelen. We knapten de stoelen op en ze gingen als warme broodjes over de toonbank. Na de ene stoel kwam de andere stoel. De verzameling buisframe stoelen werd al snel aangevuld met vintage design vondsten uit de jaren ‘30 t/m ‘80. Na een vakantie in Noorwegen kwamen we terug met een auto vol meubels. En was de liefde voor Scandinavisch design een feit. Van een hobby was al snel geen sprake meer. Maar de passie voor design meubels en plezier in het opknappen bleef. En is nooit weggegaan.

De Machinekamer kreeg zijn naam

In de beginjaren werkten we vanuit huis. Al snel stonden alle kamers bomvol en was het tijd voor een eigen werkplaats/winkel. Die kwam er, in de oude Machinekamer van een agrarisch bedrijf vonden we onze plek om door te groeien. Met het bordje Machinekamer nog op de deur was de naam snel bedacht.

Een echte woonwinkel in Zaandam

De oude Machinekamer barstte al snel uit zijn voegen. Ruimte vonden we in de oude bedrijfsgarage van de Bruynzeel fabriek in Zaandam. Ideaal gelegen in de buurt van andere woonwinkels. Het industriële gebouw is na een grondige verbouwing -zonder de oude sfeer te verliezen- de ideale plek voor onze meubels.

Nieuw design meubels

Met de jarenlange kennis van materialen en ontwerpen in huis kwam het idee om zelf meubels te ontwerpen. Meubels die wij misten in het aanbod van vintage design en passen bij de huidige klantwensen. Van hoge kwaliteit en gemaakt door Europese vakmannen. Dit was een schot in de roos. Na stoelen en fauteuils volgden tafels en banken. En de collectie nieuw design blijft groeien.

Oud design in een nieuw uitgave

Als designliefhebbers kennen we de markt van Nederlandse designklassiekers als geen ander. De mogelijkheid om een oude designklassieker, de Galvanitas S16 stoel opnieuw uit te geven was een droom. In een exclusieve samenwerking en met de originele mallen. Hiermee krijg je de originele stoel in een nieuwe uitvoering.

In de media en het buitenland

In de loop van de jaren weten stylisten en bedrijven de Machinekamer steeds beter te vinden. De vintage designklassiekers zijn regelmatig als decor te zien in verschillende media. Het vintage en nieuw design valt bij horeca en bedrijven goed in de smaak. In verschillende horecazaken over heel de wereld staat al iets van de Machinekamer.

We hebben iets voor jou

Vandaag de dag is de buisframe stoel nog prominent aanwezig in de Machinekamer en kunnen we ons met recht de buisframespecialist noemen. Met daarnaast een grote collectie designklassiekers en een groeiende collectie nieuwe design meubels hebben we vast ook iets voor jou staan. Kom eens langs in Zaandam, dan laten we je het graag zien.

In 2015 zijn we door VT Wonen geïnterviewd over het ontstaan van De Machinekamer. Lees hier het interview

Meer over ons weten? Neem gerust contact op.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »