Met deze 7 tips houd jij je Sav & Økse tafel zo lang mogelijk mooi - De Machinekamer

DE MACHINEKAMER . 15 Februari 2021

Met deze 7 tips houd jij je houten tafel zo lang mogelijk mooi

Hoe kan je je massief houten tafel het beste onderhouden zodat deze zo lang mogelijk mooi blijft? Wij helpen je graag op weg!

Sinds kort ben je trotse eigenaar van een Sav & Økse tafel en deze wil je natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Bij het onderhouden van een houten tafel is het goed om eerst te weten of je een geoliede, gelakte of een tafel met Fenix blad hebt. Lees hier onze blog over de mogelijke afwerkingen van houten tafels.

Aangezien het best lastig kan zijn om precies te weten waar je goed aan doet - en waaraan niet, helpen wij je graag op weg bij het onderhouden van jouw houten tafel. Met deze 7 tips houd jij je Sav & Økse tafel zo lang mogelijk mooi:

1. De tafel is vanuit de fabriek standaard uitgevoerd met een olie- of laklaag, waardoor de tafel direct kan worden gebruikt. De laag beschermt pas optimaal 20 dagen na de laatste behandeling, omdat deze dan volledig is uitgehard. Wees dus zeker de eerste 3 weken extra voorzichtig bij het gebruik.

2. Bescherm de tafel tegen hittebronnen, vocht en kleurstoffen uit voedsel en dranken door het gebruik van onderzetters, placemats of een tafelkleed.

3. Gebruik voor het dagelijks onderhoud een schone vaatdoek, vochtig gemaakt in schoon lauw water en goed uitgewrongen.

4. Het gebruik van schuurmiddelen, ruwe sponsjes of schoonmaakapparatuur wordt sterk afgeraden. Ook agressieve schoonmaakmiddelen zijn niet geschikt voor het verwijderen van vlekken.

5. Voor het intensief reinigen van een gelakte tafel kun je de WOCA-intensiefreiniger gebruiken. Daarna geef je met de WOCA Master Care je tafel een extra beschermlaagje en kun je kleine krasjes camoufleren.

6. Een geoliede tafel kun je intensief reinigen met de WOCA-natuurzeep. De zeep verwijdert vuil en geeft de tafel een beschermende slijtlaag.

7. Tafels met een Fenix blad hebben een zelfherstellend vermogen, kleine krassen zijn makkelijk weg te poetsen met een wonderspons. 

7 tips schoonhouden houten tafelFoto 1: Nonne tafel in eiken uitvoering (mat gelakt) foto 2: Rikke tafel met Fenix blad. 

Door middel van de bovengenoemde tips kom je al een heel eind wanneer het gaat om het onderhouden van je Sav & Økse tafel. Vergeet niet dat onze tafels een natuurproduct blijven en het vaak zijn charme heeft wanneer de tafel gaat leven. Kom je er toch niet helemaal uit? We helpen je graag verder via +31 (0) 757113930, of stuur een e-mail naar [email protected].

Wij vinden het altijd ontzettend leuk om onze meubels bij mensen thuis te zien, lijkt het jou wat om jouw nieuwe inrichting voorbij te zien komen op onze social mediakanalen? Dan zien we graag de foto's tegemoet in ons postvak: [email protected]

Heb je de blog over alle Sav & Økse tafels op een rij al gelezen? Je vindt 'm hier. Uitgebreide informatie over het onderhouden van je houten tafel vind je op deze pagina van Sav & Økse.

Recent posts