De Wit - De Machinekamer

De Wit

Wis alle filters

Filter -

De Machinekamer heeft een uniek aanbod van nieuwe en vintage design-meubelen.

  • CONDITIE / STAAT -

  • CATEGORIEËN -

  • PRIJSKLASSE +

    0 2000
  • MERKEN +

  • BESCHIKBAARHEID +

  • KLEUR +

  • MATERIAAL +

De Wit

Een korte geschiedenis van De Wit

Toon de Wit begint zijn ontwerperscarrière in de jaren '30 als bedrijfsleider/ontwerper bij de eerste machinale stoelen fabriek (EMS) in Overschie. Enige tijd later is hij ook even in dienst bij Gispen. Hier ziet hij de serieproductie van stalen buisframe meubelen toenemen.


Gebroeders De Wit

Ambitieus als Toon is ontstaat het plan om een eigen fabriek te beginnen. Dit gebeurt dan ook. Samen met de zakelijke broer Martien de Wit wordt De Schiedamse Fabriek van Stalen Meubelen gebroeders De Wit nv opgericht. 


Buisframe, buisframe en buisframe

De fabriek is volledig gericht op de productie van buisframe meubilair. Niet onlogisch want deze zijn enorm populair en bovendien heeft Toon de Wit erg veel ervaring met het stalen meubel. De Wit meubelen voldoen aan de wensen van de moderne tijd en zijn comfortabel en sterk. Vaak resulteerde dit in sierlijke ontwerpen. Bijzonder is dat het bedrijf zowel bedrijfsleiding als ontwerp in eigen beheer weet te houden.

De broers verkopen het bedrijf in de jaren '70 aan meubelfabriek Exquis. Waar verschillende modellen nog enkele jaren in productie blijven. De kwaliteit is echter minder dan de vroegere modellen.


De Wit bij De Machinekamer

De Machinekamer heeft een uitgebreide collectie De Wit meubels. Bekijk online de collectie of kom langs bij onze winkel in Zaandam.


Bekende De Wit modellen

Enkele modellen van De Wit zijn: 3011, 3014, 2210, 7211 Mickey 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »