Onze merken - De Machinekamer

Onze merken

De Machinekamer is zich in de loop van de jaren gaan toeleggen op het heruitgeven van oude ontwerpen en het ontwerpen van nieuwe meubels.


De rijke geschiedenis van design klassiekers zien wij als inspiratie voor de toekomst. De motor voor vooruitgang. Wij willen meer maken van design. Oude klassiekers laten we herleven en we willen nieuwe klassiekers ontwerpen. Met respect voor oude design principes (her)ontwikkelen we nieuwe design meubels, die passen in deze tijd. Bekijk hieronder onze eigen merken en de merken die De Machinekamer exclusief opnieuw heeft uitgebracht.

 

Galvanitas Compass Collection


De Machinekamer brengt de Galvanitas S16 opnieuw uit, dé industriële schoolstoel uit de jaren '50/'60, met behulp van de originele mallen en in de kleuren van nu. De Galvanitas Compass Collection is gegroeid met meer originele Galvanitas meubels, die exclusief door De Machinekamer opnieuw worden uitgegeven. Zo is er de TD4 tafel, met dezelfde kenmerkende passerpoot als de S16 stoel. Zijn er van de S16 ook varianten met gestoffeerde zitting en rug, met armleuningen en is de stoel er als stapelbare variant. Ook zijn de broertjes van de S16, de S19 en de S21 opnieuw uitgegeven en is de fauteuil de DF28 er in hedendaagse kleuren. Bekijk hier de hele Galvanitas Compass Collection of kijk op de brandsite www.galvanitascollection.com.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sav & Økse


Sav & Økse is de collectie Scandinavische houten meubels, die door De Machinekamer zelf is ontworpen. Wij begonnen met Sav & Økse als antwoord op de vraag naar mooie en betaalbare tafels van massief hout. De collectie tafels is sindsdien gegroeid en uitgebreid met eettafelbanken, krukken, stoelen, banken, bureaus en kasten. Alle meubels getuigen van aandacht voor detail en lijnvoering en zijn even comfortabel als functioneel en mooi. Bekijk hier de Sav & Økse collectie of kijk op de brandsite www.sav-okse.nl.

 

 

 

 

 

 

 

Tubax


De Machinekamer heeft het Belgische stalen meubelen merk Tubax in 2012 nieuw leven ingeblazen. Het lukte om de bekendste Tubax fauteuil, de Vilvoure geheel naar het originele ontwerp uit de jaren '30 te reproduceren, met de kenmerkende rondingen en houten armleggers. Een nieuwe start was gemaakt! Na de herintroductie van deze Belgische klassieker volgden meer modellen. Als uitgangspunt moesten constructie, zitcomfort en de gebruikte materialen overeenkomen met de vroegere series om zo de authenticiteit te behouden. De meubels worden nu nog steeds op dezelfde wijze geproduceerd als decennia geleden. Dat wil zeggen dat iedere stoel van begin tot eind handwerk is: van het buigen en lassen van het frame tot het bekleden van de stoelen. De Tubax collectie is exclusief te koop bij De Machinekamer. Bekijk de collectie hier of neem een kijkje op de brandsite www.tubax.nl.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dykmeyer


Kwalitatieve en onverwoestbare buisframe meubels. Dan heb je het over Dykmeyer. De meubelen van Dykmeyer zijn geïnspireerd op de Avant Garde meubelen uit de jaren 30. De Dykmeyer collectie is exclusief te koop bij De Machinekamer en omvat naast de bekende buisframe eetkamerstoel De Purmer, stoel Buisert en de fauteuil De Zwaan, ook de Jops krukken serie. Een barstoel, werkstoel en krukje met de kenmerkende Nederlandse vormgeving en degelijkheid. Bekijk hier de gehele collectie

 

 

 

 

 

 

>> Bekijk hier alle overige (vintage) merken die we met regelmaat in onze winkel hebben.