Bramin - De Machinekamer

Bramin

Wis alle filters

Filter -

De Machinekamer heeft een uniek aanbod van nieuwe en vintage design-meubelen.

Toon als:
Geen producten gevonden...

Bramin

Bramin is opgericht in Denemarken als NA Jørgensens Møbelfabrik. Het was een fabriek waar voornamelijk houten meubels werden gemaakt. Een grote verandering vindt plaats als het bedrijf in contact komt met de ontwerper H.W. Klein. Deze man is naast ontwerper ook uitvinder en door deze combinatie kan hij nieuwe technieken bedenken voor het produceren van meubelen.


Patent

Zijn belangrijkste vinding is de productiemethode voor het vormen van schuim kuipen. Hiermee kunnen vele ingewikkelde vormen goedkoop geproduceerd worden. Deze methode is veelvuldig in de jaren '60 en '70 gebruikt voor draaifauteuils. H.W. Klein heeft een patent op deze methode en weet dit aan maar liefst 46 andere meubel producenten te verkopen waaronder aan Fritz Hansen. Een bekende stoel van Fritz Hansen die volgens deze methode gemaakt is betreft de EGG chair. 


Ook houten design meubels van Bramin

Bramin heeft naast de productie van “schuim” fauteuils ook nog heel veel prachtige houten meubels gemaakt. Naast de modellen van H.W. Klein werden ook ontwerpen van Hans Olsen gemaakt.

 

De Machinekamer heeft ook een collectie Bramin Fauteuils, kijk op de site voor het actuele aanbod of kom langs in de winkel.