Persberichten en foto's - De Machinekamer

Pers en PR

We vinden het leuk om de producten van De Machinekamer terug te zien in de media. Wil je over De Machinekamer of een van onze producten/merken schrijven? Of wil je onze meubels gebruiken in een fotoreportage? Neem dan contact met ons op. We hebben haarscherpe foto's en staan je graag te woord. 

Samenwerken

Heb je een relevante blog, Facebook- of Instagrampagina en wil je graag samenwerken met De Machinekamer? We zijn benieuwd naar jouw ideeën en staan we altijd open voor samenwerkingen met bloggers en influencers die onze passie voor vintage en nieuw design delen. Stuur gerust een mailtje naar [email protected]. We zien je ideeën en mediakit graag tegemoet.

Verhuur

Het is mogelijk om onze producten te gebruiken voor decors van fotoshoots, film, commercials en andere media opnames. 

Naamsvermelding = korting
Voor tijdschriften en woonbladen waarbij een duidelijke naamsvermelding komt te staan, wordt er minder of geen huur in rekening gebracht. 

Verhuur alleen voor decor/rekwisiet gebruik
We verhuren geen meubels voor gebruik. Verhuur is alleen mogelijk als de meubels als decor/rekwisiet worden gebruikt.

Meer informatie over verhuur
Voor meer informatie over de verhuurmogelijkheden neem contact met ons op via [email protected] of bel +31 (0)75 7113930.

 

Persberichten

Hieronder vind je alle recente persberichten. Neem voor beeldmateriaal of meer informatie contact met ons op.

Persbericht: De Machinekamer opent winkel in Utrecht

Zaandam/Utrecht, 10 september 2020

De Machinekamer opent winkel in Utrecht
De vintage en nieuw design meubelwinkel De Machinekamer opent vrijdag 11 september zijn tweede winkel, dit keer in Utrecht. De winkel is gevestigd aan de Nieuw Amsterdamlaan 15-17. Naast een showroom in Zaandam is het nu tijd om zich ook in Utrecht te vestigen. De 650m² in Utrecht is al goed gevuld met meubels uit de vintage design collectie en de unieke nieuwe meubels van de eigen labels Sav & Økse, Galvanitas Compass Collection, Tubax en Dykmeyer.

“Utrecht, we komen eraan!”
Eigenaren Olger en Rick: ‘Een tweede showroom openen in Utrecht speelde al langer door ons hoofd. Toen we dit pand konden bemachtigen, hoefden we dan ook niet lang na te denken. We hebben veel klanten uit omgeving Utrecht, voor ons een mooie kans om ze dichterbij huis te kunnen ontvangen”

Vintage en nieuw design meubels
Net als in de winkel in Zaandam geloven we ook in Utrecht in de combinatie van vintage én nieuw design. In de 650m² showroom staat een mooie verzameling vintage design klassiekers uit de jaren ’30 tot ‘00s, van bekende ontwerpers. Ook is alle ruimte voor de uitgebreide eigen collectie, van de labels Sav & Økse, Galvanitas Compass Collection, Tubax en Dykmeyer. Sav & Økse is de collectie massief houten tafels met Scandinavisch design. De Galvanitas Compass Collection bestaat uit heruitgaven van schoolmeubilair uit de jaren ’60, Tubax en Dykmeyer zijn bekend om de buisframe meubels.

Van jaren ’60 hokjes naar een verborgen industriële parel
De showroom is de afgelopen maanden flink onder handen genomen. Van het hokkerige winkelpand met tussenwandjes, vloerbedekking en systeemplafond is niks meer te zien. Alles is eruit gehaald en de verborgen dakramen met zaagtanddak zijn in oude glorie hersteld. De winkel heeft nu zijn oude industriële karakter weer terug en is een prachtige lichte showroom geworden. 

Persoonlijke feestelijke opening
Een feestelijke opening zit er helaas - door de corona – niet in. We nodigen geïnteresseerden uit om tijdens openingstijden langs te komen. De winkel is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.30 en op zondag van 12.00 tot 17.00. Op gepaste afstand heten we jullie welkom in onze nieuwe winkel!

De Machinekamer
De Machinekamer is in 2006 opgericht en richtte zich oorspronkelijk op vintage design meubels. In de loop van de jaren zijn we ons ook gaan toeleggen op het ontwerpen van nieuwe meubels en het opnieuw uitbrengen van oude ontwerpen. De Machinekamer is uitgegroeid tot een meubelwinkel met een grote collectie vintage designklassiekers en een groeiende collectie unieke nieuwe design meubels en heruitgaven van Nederlandse designklassiekers. Dykmeyer, Tubax en Sav & Økse (sav-okse.nl) zijn labels van De Machinekamer. De Machinekamer is daarnaast de exclusieve leverancier van de herproductie van de Galvanitas Compass Collection (galvanitas-s16.com).

Adres
De Machinekamer – Utrecht
Nieuw Amsterdamlaan 15-17
Telefoon: +31 (0) 75 – 711 3930
[email protected]
www.demachinekamer.nl

- Einde persbericht –

Meer informatie
Voor meer informatie over kun je contact met ons opnemen. Voor pers en media is het mogelijk om een afspraak te maken. Wij staan je dan graag te woord om meer te vertellen over De Machinekamer en zijn producten. Uiteraard is er ook gelegenheid tot het maken van foto’s. Je kunt een afspraak maken door een mail te sturen naar [email protected].

De Machinekamer Utrecht

Persbericht: PET fauteuil

Zaandam, maart 2019

Van plastic fles naar design fauteuil
De Machinekamer introduceert de PET fauteuil. Een kuipfauteuil gemaakt van gerecyclede plastic flessen. De plastic flessen zijn verwerkt tot een zachte viltkuip met een klassieke vorm. De kuip wordt gedragen door een metalen frame, en zachte bekleding maakt deze PET fauteuil tot een comfortabele eyecatcher. Een eigentijdse fauteuil, geschikt voor particulier én commercieel gebruik.

Klassieke kuip in een modern jasje
Met een ruime klassieke kuip valt de PET fauteuil zeker op in elk interieur. Olger Blase, mede-eigenaar van De Machinekamer; “Bij het ontwerpen van de fauteuil zijn we geïnspireerd door de mid century modern design stroming. Dit zie je terug in de ronde vormen van de kuip en het feit dat de kuip uit één geheel is gemaakt”. Bij het ontwerpen van de fauteuil is veel aandacht uitgegaan naar het zitcomfort. Het is een comfortabele ruime fauteuil, waar je actief én ontspannen in zit. Het metalen onderstel met een vierpoot geeft een eigentijdse en elegante twist.

Het proces van plastic fles naar fauteuil
Van een berg plastic flessen naar een fauteuil van vilt, hoe gaat dat in zijn werk? De plastic flessen worden eerst versnipperd en vermalen. De vezels worden vervolgens geperst tot dunne lagen flexibel vilt. Hierna wordt het vilt verhit en in een mal gedrukt. Na het toevoegen van het onderstel en bekleding heb je een fauteuil, die goed past in de circulaire economie én prachtig is om te zien.

Variëteiten
De PET fauteuil is in tal van kleurstellingen leverbaar. De kuip is verkrijgbaar in lichtgrijs en donkergrijs. Het metalen onderstel is van staal en wordt in de kleuren zwart, parelmoergoud of beigerood gepoedercoat. De fauteuil wordt bekleedt met twee losse zitpanelen of met een ruim zitkussen. Hierbij is ruime keuze uit tal van materialen en kleuren. Op deze manier kunnen er eindeloos variaties gemaakt worden.

Toepasbaar en afwasbaar
In de woonkamer, kantoor of horeca, overal kan de PET fauteuil zijn plek vinden. De PET fauteuil is bovendien geschikt voor intensief gebruik. Bij de fauteuil is gebruik gemaakt van sterke materialen, die toch licht van gewicht zijn. Hierdoor is de fauteuil makkelijk te verplaatsen. Ideaal als je vaak je interieur wilt omgooien. De PET fauteuil is ook prima geschikt voor gezinshuishoudens en horecagelegenheden, want de vilten kuip is makkelijk in onderhoud. Vlekken zijn eenvoudig schoon te maken.

De Machinekamer
De Machinekamer is een meubelwinkel met een grote collectie vintage designklassiekers en een groeiende collectie unieke nieuwe design meubels en heruitgaven van Nederlandse designklassiekers. Tubax en Sav & Økse (sav-okse.nl) zijn labels van De Machinekamer. De Machinekamer is daarnaast de exclusieve leverancier van de herproductie van de Galvanitas S16 (galvanitas-s16.com). De PET fauteuil is een ontwerp van De Machinekamer en is hier exclusief te koop.

- Einde persbericht –

Meer informatie
Voor meer informatie over de PET fauteuil kun je contact met ons opnemen. Verschillende PET fauteuils staan in onze showroom in Zaandam (Stormhoek 39), geopend van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 t/m 17.30 uur.
Afbeeldingen voor publicatie zijn te downloaden via deze pagina. Wil je foto's in hogere resolutie ontvangen, neem dan contact met ons op. 

Persbericht: Abstracta System

Zaandam, februari 2019

De Machinekamer lanceert het ABSTRACTA SYSTEM in Nederland
De Machinekamer is onlangs gestart met de verkoop van het Abstracta kasten systeem van Poul Cadovius in Nederland. “Wij zijn trots dat wij als specialist op het gebied van tijdloos design en vintage design klassiekers, dit prachtige systeem exclusief kunnen aanbieden in Nederland. Het Scandinavische design past uitstekend bij onze collectie en door de modulaire opbouw zijn de mogelijkheden groot” aldus Olger Blase, liefhebber van designklassiekers en mede-eigenaar van De Machinekamer.
Met dit systeem is het mogelijk om op een eenvoudige manier een kast of ander meubel samen te stellen. Ook voor winkelinrichting is het Abstracta systeem zeer geschikt. De Machinekamer levert het originele framewerk met eigentijdse legborden. “Met het Abstracta System kun je écht je eigen kast samenstellen. Niet dertien in een dozijn, maar een kast die past bij jouw ruimte, wensen en smaak. Ben je er op uitgekeken, dan kun je met de onderdelen zo weer een andere kast of zeg een salontafel maken”, aldus Olger.

Abstracta System
Abstracta is een modulair systeem wat door zijn tijdloze ontwerp uitstekend is toe te passen in elk interieur. Het is bedacht in de jaren '60 door de Deense architect Poul Cadovius. Het modulaire systeem was het eerste in zijn soort dat complexe bouwvormen snel en eenvoudig mogelijk maakte. Met behulp van de losse componenten kunnen tal van vormen en meubels gerealiseerd worden.
Het systeem bestaat uit twee basiscomponenten; buizen en verbindingsstukken. Het voordeel van dit systeem zit hem in de eenvoud en flexibiliteit ervan; grote of kleine varianten kunnen snel worden samengesteld. Het systeem heeft een pure en elegante uitstraling.

Poul Cadovius
Poul Cadovius (1911 - 2011 ) was een van de meest kleurrijke en succesvolste personen in de geschiedenis van de Deense meubelindustrie. Ontwerper van de bekende Royal System kasten, s werelds eerste wandgemonteerde kastsysteem. Het zwevende, modulaire systeem Royal System is zo ontwerpen dat de bergruimte niet ten koste ging van het vloeroppervlak. Dit was revolutionair op het gebied van de traditionele kastsystemen. Het Royal System won de gouden medaille op de Finse meubelbeurs in 1950 en de zilveren medaille op de XI Triennale di Milano in 1957 en is tegenwoordig nog steeds kenmerkend voor het modern design uit de jaren 1950 en '60.
Na het succes met Royal Systems bedacht Cadovius het bekroonde en wereldberoemde Abstracta System. Voor de meubelbeurs in Keulen van 1962 werden vier koepelvormige hallen gebouwd met het systeem. Hierdoor kreeg het Abstracta System onmiddellijke wereldwijde bekendheid.

Abstracta System product specificaties
De metalen buizen (ø13 mm) zijn verkrijgbaar in zwart, wit en chroom. De legborden zijn verkrijgbaar in metaal, eiken of walnoot hout, glas en in vier kleuren Forbo Desktop.

De Machinekamer
De Machinekamer is een meubelwinkel met een grote collectie vintage designklassiekers en een groeiende collectie unieke nieuwe design meubels en heruitgaven van Nederlandse designklassiekers. Tubax en Sav & Økse (sav-okse.nl) zijn labels van De Machinekamer. De Machinekamer is daarnaast de exclusieve leverancier van de herproductie van de Galvanitas S16 (galvanitas-s16.com).

- Einde persbericht –

Meer informatie
Voor meer informatie over het Abstracta System kun je terecht op abstractasystem.nl. Verschillende opstellingen van het Abstracta System staan in onze showroom in Zaandam. De showroom is in Zaandam (Stormhoek 39) en is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 t/m 17.30 uur.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met De Machinekamer
Telefoon: +31 (0) 75 – 711 3930
Mail: [email protected]

Onderstaande afbeeldingen mogen gebruikt worden voor publicatie. Mochten er hoge resolutiebeelden nodig zijn, neem dan contact met ons op.

abstracta system dressior

abstracta system dressior

Abstracta System balie

Abstracta System salontafel

Abstracta System wandkast/boekenkast/roomdivider

Abstracta system salontafels