Binnenkijker: Een kleurrijk huis vol rust en stijl - De Machinekamer

DE MACHINEKAMER . 08 December 2023

Binnenkijker: Een kleurrijk huis vol rust en stijl

Stap binnen in het kleurrijke huis van Silvia, waar minimalistisch design en levendige kleuraccenten samensmelten tot een uniek interieur en laat je inspireren!

Zo staat het thuis bij Silvia: laat je inspireren door het kleurrijke interieur en het verhaal achter haar unieke inrichting. In het schilderachtige Etten-Leur staat haar huis met een rustige basis en rijke kleuraccenten. Als je binnenkomt bij Silvia valt je meteen het minimalistische interieur en de vrolijke kleuraccenten op. De eethoek is een centrale plek in dit huis en geliefd bij de familie Van der Horst. De verschillende eetkamerstoelen om de tafel heen maken het warm en sfeervol.

In dit huis wonen:
Silvia van der Horst, 45 jaar, samen met haar man Martijn en haar twee volwassen zonen van 20 en 22 jaar. De kat Beer hoort er ook echt bij.

Werk/passie:
Silvia ontwerpt illustraties en heeft een passie voor keramiek.

Woonsmaak:
Strak, minimalistisch en kleurrijk.

Wat is je favoriete plek in huis?
“De centrale plek in ons huis is de eethoek. Het is een heerlijke plek om lang te tafelen met het gezin, maar ik vind het ook heerlijk om mijn kopje koffie hier te drinken. Mijn passie voor keramiek laat ik graag zien op de eettafel met mooie kleurrijke eyecatchers. Het maakt ons huis bijzonder en geeft het warmte en sfeer.”


Eettafel Rikke met basaltgrijze Fenix toplaag, de eetkamerstoelen zijn een variatie van Galvanitas S16 stoelen in verschillende uitvoeringen. Het keramiek is van Form, en de wanddecoratie is van @yvetteheeren.

Wat waren jouw meubelwensen?
“Ik hou van een rustige basis met een paar mooie eyecatchers. De Galvanitas S16 eetkamerstoelen die we kochten bij De Machinekamer zijn gestoffeerd in verschillende kleuren, en passen helemaal in onze stijl. De Rikke eettafel heeft een grijze Fenix toplaag, waardoor dit een rustige basis is voor de kleurrijke accessoires.” 

Hoe kwam je terecht bij de Machinekamer?
“We zochten een mooie eethoek met een minimalistisch design. Mijn man vond de juiste eettafel en stoelen bij De Machinekamer. Ze passen perfect bij de rest van ons huis en zien er niet alleen goed uit maar zorgen ook voor de fijne sfeer die we zochten. En de stoelen zitten heerlijk!”

Waar haal jij je interieurinspiratie vandaan?
“Ik haal mijn inspiratie uit tijdschriften, tv-programma’s en van Instagram. Daar zie ik leuke dingen voorbij komen die ik ook wil toepassen in mijn huis.”

Heb je tips voor mensen die hun interieur willen vernieuwen?
“Als je je huis wilt veranderen, begin dan met rustige kleuren en voeg daarna steeds meer kleurrijke accenten toe. Als de basis goed is, kun je steeds iets nieuws proberen en spelen met verschillende accessoires.”

Heb je zelf nog woonwensen voor je interieur?
“In de toekomst willen we een nieuwe vloer, nieuwe deuren, een comfortabele stoel en wat nieuwe dingen aan de muur. Zo blijft ons huis veranderen en groeien.”

Deze binnenkijker is in samenwerking met Silvia van der Horst (@silsilsilsilsilsilsil) gemaakt. Heb je ook een prachtige eethoek of een zithoek gevormd met de meubels van De Machinekamer? Stuur jouw interieurfoto dan naar [email protected] of tag @demachinekamer in de foto, en wie weet komen we de volgende keer bij jou binnenkijken.

Recent posts