Interieurtrends 2022 - De Machinekamer

DE MACHINEKAMER . 07 December 2021

Woontrends van 2022: dit zijn de nieuwe interieurtrends

Het einde van het jaar is in zicht; tijd om vooruit te blikken naar 2022. In deze blog delen we een greep uit de woontrends voor het nieuwe jaar.

Woonmaand oktober is al een tijdje achter de rug, het nieuwe woonseizoen is dus in volle gang. Maar wat kunnen we volgend jaar verwachten? Zowel de kleurentrends als woontrends gaan back to nature en vullen elkaar goed aan. Klaar voor wat inspiratie? We delen graag onze favoriete woontrends voor 2022 met je.

1. Natuurlijke materialen

Een trend die vaker terugkomt en goed bij De Machinekamer past; het gebruiken van natuurlijke materialen. In de afgelopen tijd zijn we de natuur steeds meer gaan waarderen. Zelfs zo erg dat we dit terug willen zien in ons interieur. Door het gebruik van natuurlijk, lichte materialen straalt een ruimte rust uit. Onze tafels zijn gemaakt van massief hout, een mooie toevoeging dus aan een natuurlijk interieur. Een combinatie van natuurlijke materialen met natuurlijke kleuren zorgt voor een oase aan rust. 

2. Ronde, zachte vormen

Meubels in een ronde vorm ogen vriendelijk en comfortabel. Deze uitnodigende rondingen zijn precies waar we naar op zoek zijn de laatste tijd. Ook in 2022 zal de ronde vorm nog veel terugkomen in het interieur. Zo heeft onze Ulla bank een uitnodigende uitstraling. Deze bank heeft verschillende elementen en kan zo aangepast worden voor ieders interieur. 

Ronde tafels staan voor gezelligheid. Een ronde tafel zorgt voor zachte vormen en een dynamisch interieur. Op deze manier kan je altijd knus tafelen. Neem zo onze Olger tafel. Dit model heeft zowel aan de bovenzijde als aan de onderzijde een verjonging van het blad. Dit zorgt voor een uitnodigende, zachte uitstraling. 

3. Duurzaam design

Duurzame producten worden steeds belangrijker, ook in ons interieur.  En dat is maar goed ook. Door gebruik te maken van duurzame of tweedehands items zorgen we beter voor onze wereld. Een deel van onze collectie bestaat uit vintage of tweedehands design klassiekers. Deze items zijn klaar om in een nieuw interieur geplaatst te worden.

Onze PET fauteuil is deels gemaakt van - je raadt het al - PET flessen! De plastic flessen zijn verwerkt tot een zachte viltkuip met een klassieke vorm. De stoel is niet alleen goed voor het milieu maar ook nog erg comfortabel en prachtig om te zien. Naast onze PET fauteuil hebben we verschillende stoffen in onze collectie die gemaakt zijn van gerecyclede materialen. Zoals de Cura stof in onze Premium-bankencollectie. 

4. Wabi Sabi / Japandi 2.0

Mix de Japanse interieurstijl met Scandinavische elementen en je creëert een 'zen' interieur.  Laat de eenvoud, rust en stilte terug komen in je interieur, zonder poespas. Deze trend is minimalistisch en wordt gekenmerkt door organische vormen en neutrale tinten. Wabi Sabi is echter meer dan een woontrend, het is een hele levensfilosofie.

5. Retro 70's met een moderne twist

We zagen het in de mode al eerder terugkomen: de 70's stijl. Wat we in 2022 ook steeds vaker terug gaan zien is een interieur met een nostalgische 'touch'. Een retro stijl, geïnspireerd op de 70's. Natuurlijk wel met een moderne twist, om de stijl eigentijds te maken. Een klein sprankje retro is al genoeg om een interieur wat op te fleuren. Neem bijvoorbeeld deze jaren '70 Artifort fauteuil in een warme kleur: dit vrolijkt ieder interieur op.

Ben jij klaar voor 2022? Bekijk hier onze gehele collectie nieuw design, ons vintage aanbod vind je hier. Inspiratie opdoen in de showrooms? Onze winkels in Zaandam & Utrecht zijn dinsdag t/m zondag geopend.

Recent posts