De Machinekamer blog - PET fauteuil - De Machinekamer

DE MACHINEKAMER . 08 Maart 2019

Van plastic fles naar design fauteuil

Nieuw in onze collectie is de PET fauteuil. Een door De Machinekamer ontworpen fauteuil, met een kuip van gebruikte plastic flessen. Gezien bij VTWonen: Weer verliefd op je huis op 27 september 2020.

Van plastic fles naar design fauteuil

De Machinekamer introduceert de PET fauteuil. Een kuipfauteuil gemaakt van gerecyclede plastic flessen. De plastic flessen zijn verwerkt tot een zachte viltkuip met een klassieke vorm. De kuip wordt gedragen door een metalen frame, en zachte bekleding maakt deze PET fauteuil tot een comfortabele eyecatcher. Een eigentijdse fauteuil, geschikt voor particulier én commercieel gebruik.

Pet fauteuil van gebruikte plastic flessen

Klassieke kuip in een modern jasje

Met een ruime klassieke kuip valt de PET fauteuil zeker op in elk interieur. Olger Blase, mede-eigenaar van De Machinekamer: “Bij het ontwerpen van de fauteuil zijn we geïnspireerd door de midcentury modern design stroming. Dit zie je terug in de ronde vormen van de kuip en het feit dat de kuip uit één geheel is gemaakt”.

Bij het ontwerpen van de fauteuil is veel aandacht uitgegaan naar het zitcomfort. Het is een comfortabele ruime fauteuil, waar je actief én ontspannen in zit. Het metalen onderstel met een vierpoot geeft een eigentijdse en elegante twist.

circulaire fateuil van gebruikte plastic flessen

Het proces van plastic fles naar fauteuil

Van een berg plastic flessen naar een fauteuil van vilt, hoe gaat dat in zijn werk? De plastic flessen worden eerst versnipperd en vermalen. De vezels worden vervolgens geperst tot dunne lagen flexibel vilt. Hierna wordt het vilt verhit en in een mal gedrukt. Na het toevoegen van het onderstel en bekleding heb je een fauteuil, die goed die goed past in de circulaire economie én prachtig is om te zien.

Variëteiten

De PET fauteuil is in tal van kleurstellingen leverbaar. De kuip is verkrijgbaar in lichtgrijs en donkergrijs. Het metalen onderstel is van staal en wordt in de kleuren zwart, parelmoergoud of beigerood gepoedercoat. De fauteuil wordt bekleedt met twee losse zitpanelen of met een ruim zitkussen. Hierbij is ruime keuze uit tal van materialen en kleuren. Zo kunnen er eindeloos variaties gemaakt worden en stel je een unieke fauteuil samen. 

Toepasbaar en afwasbaar

In de woonkamer, kantoor of horeca, overal kan de PET fauteuil zijn plek vinden.  De PET fauteuil is geschikt voor intensief gebruik.  Bij de fauteuil is gebruik gemaakt van sterke materialen, die toch licht van gewicht zijn. Hierdoor is de fauteuil makkelijk te verplaatsen.  Ideaal als je vaak je interieur wilt omgooien. De PET fauteuil is ook prima geschikt voor gezinshuishoudens en horecagelegenheden, want de  vilten kuip is makkelijk in onderhoud.  Vlekken zijn eenvoudig schoon te maken.

Meer weten?

Een selectie van PET fauteuils staan op www.demachinekamer.nl. Natuurlijk staan in onze showrooms in Zaandam en Utrecht ook verschillende PET fauteuils. Kom eens kijken en proefzitten in een van onze winkels!   

De PET fauteuil is exclusief te koop bij De Machinekamer. Neem contact op voor meer informatie: [email protected] of bel 075-7113930.

 
 

Recent posts