De Machinekamer fauteuils op een rij - De Machinekamer

DE MACHINEKAMER . 31 Maart 2021

Ontspannen doe je het best in deze fauteuils!

Naast tafels van Sav & Økse en schoolstoelen van Galvanitas kun je bij De Machinekamer ook terecht voor verschillende fauteuils, zowel nieuw als vintage. Benieuwd naar onze collectie aan fauteuils? Lees dan snel verder.

Een plek om na een lange dag neer te ploffen, een boek te lezen of voor de visite. Een fauteuil komt in vele interieurs van pas en maakt een zithoek helemaal af. In onze collectie hebben wij verschillende fauteuils, zowel nieuw als vintage. Door de ruime keuze en de mogelijkheden betreft stoffering is elke fauteuil te creëren zoals je wilt. Door de jaren heen hebben verschillende nieuwe meubelstukken hun intrede gedaan in onze collectie. Hierdoor kunnen wij een steeds ruimer aanbod bieden, terwijl de kwaliteit van de producten altijd bewaard blijft. Tijdens het ontwerpen van onze producten wordt rekening gehouden met gemak, comfort en duurzaamheid. We nemen je graag mee door onze fauteuil collectie, die bestaat uit drie fauteuils uit de nieuwe collectie en een hoop vintage en jong design fauteuils. 

DF28 fauteuil

Onze meest industriële fauteuil: de DF28. Deze fauteuil is van Nederlandse bodem en komt uit onze Galvanitas Compass Collection. Van origine stond deze fauteuil in de lerarenkamer en sluit hierdoor perfect aan bij de stoelen uit de Galvanitas Compass Collection; voornamelijk bestaande uit schoolstoelen met een kenmerkende combinatie van een stalen frame en houten zitting. Bijzonder aan de DF28 fauteuil is het open karakter. Het framewerk is volledig zichtbaar gelaten.

De DF28 fauteuil heeft een markante poot, bestaande uit een vier potige siervoet die veel stabiliteit en stevigheid biedt. Door de maat is deze fauteuil een compacte stoel met een comfortabele zit. Het frame van de stoel is gemaakt van gevouwen plaatstaal, dit heeft door middel van poedercoat een kleurtje gekregen en is beschikbaar in drie kleuren: zwart, okerbruin en cementgrijs. De zitting en rug zijn bekleed met kwaliteitsstof of -wol. De armleggers van de DF28 zijn gemaakt van massief hout en hebben een geoliede afwerking.

DF28 fauteuil Galvanitas

PET fauteuil

De nieuwste in onze fauteuil collectie: de PET fauteuil. Deze fauteuil is gemaakt van gerecyclede PET-flessen. De plastic flessen zijn verwerkt tot een zachte viltkuip met een klassieke vorm. De stoel is niet alleen goed voor het milieu maar ook nog erg comfortabel en prachtig om te zien. Met deze fauteuil kun je alle kanten op; de kuip is in twee verschillende kleuren te krijgen: lichtgrijs en donkergrijs. Daarnaast is het mogelijk de kuip te bekleden met een kussen, of twee panelen, wat de fauteuil een hele andere look geeft. Deze zijn beide in alle mogelijke stoffen te stofferen. Het frame is gepoedercoat staal en is in vier verschillende kleuren te verkrijgen; wit, zwart, parelmoergoud of beigerood. Op deze manier kunnen er eindeloos variaties gemaakt worden en is de fauteuil helemaal aan te passen naar eigen wens en smaak.

Olger Blase, mede-eigenaar van De Machinekamer: “Bij het ontwerpen van de fauteuil zijn we geïnspireerd door de midcentury modern design stroming. Dit zie je terug in de ronde vormen van de kuip en het feit dat de kuip uit één geheel is gemaakt”

In de woonkamer, kantoor of horeca, overal kan de PET fauteuil zijn plek vinden. De PET fauteuil is geschikt voor intensief gebruik. Bij de fauteuil is gebruik gemaakt van sterke materialen, die toch licht van gewicht zijn. Hierdoor is de fauteuil makkelijk te verplaatsen. Ideaal als je vaak je interieur wil aanpassen. De PET fauteuil is ook prima geschikt voor gezinshuishoudens en horecagelegenheden, want de vilten kuip is makkelijk in onderhoud. Vlekken zijn eenvoudig schoon te maken.

PET Fauteuil

De Zwaan 

De Zwaan fauteuil is een goed voorbeeld hoe functie en eenvoud het design bepalen. De Zwaan maakt deel uit van de Dykmeyer collectie. Terugkomend in de Dykmeyer collectie is het gebruik van een buisframe die uit een geheel bestaat, wat zorgt voor een verend vermogen. Dit maakt De Zwaan een heerlijke buisframe fauteuil om in te ontspannen. Deze mooie fauteuil zal in menig woonkamer prachtig staan. Met zijn degelijke kwaliteit is De Zwaan ook geschikt voor horeca en zakelijk gebruik.

Voor de ideale relaxpositie neem je de Zwaan voetenbank erbij en geef je ook je voeten rust. Het buisframe onderstel is stabiel en het veren onderstel maakt dat de voetenbank tegen een stootje kan. Met een oppervlakte van circa 50x50 cm is het een ideale voetenbank. Deze slede design fauteuil is leverbaar in verschillende soorten en kleuren stof. De armleuningen zijn voorzien van houten armleggers die in beuken of in het zwart gekozen kunnen worden. Het kenmerkende buisframe kan geleverd worden in het chroom en zwart. 

de Zwaan fauteuil

Vintage en jong design fauteuils

Naast nieuwe fauteuils staan onze winkels ook vol met de mooiste vintage en jong design exemplaren. Deze exemplaren zijn uniek en ware eyecatchers in elke woonkamer! In een vorige blog hebben we het gehad over het combineren van vintage met nieuwe items, iets wat vaak terugkomt in het hedendaagse interieur. Op deze manier combineer je meubelstukken met een verhaal met nieuwe aanwinsten. 

Vintage fauteuil
Neem de Sam Larsson lounge fauteuil, ontworpen door DUX Sweden. Deze fauteuil komt uit de jaren '70. Het mooi gevormde frame zorgt voor een unieke uitstraling, waarbij het extra kussen meer comfort geeft. Die combinatie maakt deze stoel een fijne plek om tot rust te komen.

Jong design fauteuil
De Hem Hai lounge chair is een jong design product. Deze fauteuil is ontworpen door Luca Nichetto. Deze Italiaanse designer is expert op het gebied van industrieel design, wat voortkomt uit zijn opleiding. Nichetto heeft inmiddels al enkele jaren een eigen studio, waar hij Italiaans en Scandinavisch design in zijn ontwerpen probeert te verwerken. De Hai lounge chair is een combinatie van hoogwaardige stof van het merk Kvadrat met een stalen frame. De fauteuil is nieuw in verpakking en momenteel afgeprijsd! Van €1750,- naar €1195,-. Mag deze mooie fauteuil binnenkort in jouw woonkamer staan?

Welke fauteuil past er in jouw interieur?

In onze collectie kan dus gekozen worden voor een nieuwe fauteuil, of een vintage exemplaar. Ga je voor een industriële, moderne of duurzame stoel? In onze collectie staan alle opties open. Bij de nieuwe fauteuils kan er gekozen worden voor vele andere stoffen, deze staan niet allemaal op de website. We hebben stoffen van Keymer, Lancier, Textaafoam, Kvadrat, De Ploeg, Bute, Silvera. Je kunt de stoffen in onze showrooms in Zaandam en Utrecht komen bekijken. 

Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op via [email protected] of 075-7113930.

Recent posts