Een geliefde combinatie; vintage en nieuwe meubels - De Machinekamer

DE MACHINEKAMER . 05 Maart 2021

Een geliefde combinatie; vintage en nieuwe meubels

Door nieuwe en vintage items goed met elkaar te combineren wordt jouw inrichting persoonlijk en uniek!

In 2006 zijn de eigenaren van De Machinekamer, Rick & Olger, begonnen met het opknappen van buisframe stoelen. De verzameling buisframe stoelen werd al snel aangevuld met vintage design vondsten uit de jaren '30 t/m '80. Na een vakantie in Noorwegen kwamen zij terug met een auto vol meubels. Liefde voor Scandinavisch design was vanaf dat moment een feit. Aangezien er meubels mistten in het aanbod van vintage design zijn Rick & Olger op een gegeven moment zelf meubels gaan ontwerpen. Dit deden zij met de jarenlange kennis van materialen en ontwerpen die zij hebben opgedaan tijdens hun vintage zoektochten. Op deze manier is De Machinekamer ontstaan zoals we hem vandaag de dag kennen, met een goede mix van vintage en nieuwe meubels.

De collectie 

In de collectie van De Machinekamer zijn verschillende soorten meubels te vinden; zo bieden wij vintage meubels aan, maar ook modern design en nieuwe meubels die op bestelling worden gemaakt. Naast vintage en design meubels heeft De Machinekamer een exclusieve samenwerking met Galvanitas S16, een oude designklassieker. De mogelijkheid om deze stoel opnieuw uit te geven was een droom die uitkwam. De Galvanitas S16 stoelen worden met de originele producent en met originele mallen gemaakt. Zo ontstond er een stoel met vintage uitstraling, met het comfort van nu.

Vintage meubels

Wanneer we het hebben over vintage meubels, praten we over (gebruikte) meubels die afstammen uit de jaren 1930-1980. Er is dus echt aan de meubels te zien dat deze al zijn gebruikt, wat het meubel uniek maakt. Tussen 1930 en 1980 zijn er enorm veel stijlen gepasseerd, zo was in de jaren '30 art deco een populaire stijl en werd er gebruik gemaakt van bakeliet, een materiaal dat we vandaag de dag nog steeds gebruiken, bijvoorbeeld als armleggers voor onze buisframe stoelen. Tijdens de jaren '60 kwam de Scandinavische stijl naar de voorgrond, functionele meubels met strakke lijnen. Zoals het vintage dressoir op de foto hieronder, dat gemaakt is in 1965 en een definiërende uitstraling heeft door het gebruik van fineer en de hoge poten. 

Modern design

Naast vintage meubels hebben we een grote collectie moderne designklassiekers in de collectie. Bij modern moet je denken aan design meubels die gemaakt zijn tussen 2000-2020 die veelal wel gebruikt zijn, maar nog in nieuwstaat zijn. Deze meubelstukken zijn gemaakt door bekende designers en zijn vaak erg geliefd. Moderne designklassiekers zijn vaak een uniek meubelstukken die het interieur naar een hoger level tillen. Denk hierbij aan een prominente fauteuil, een unieke designlamp of een mooi dressoir. Met een combinatie van vintage-, moderne- en nieuwe meubels creëer je een persoonlijke en speelse woonruimte. 

De Billiani croissant loungestoel is geproduceerd in 2015 en in goede staat, waardoor deze een goed voorbeeld is van een modern design meubel.

Billion croissant loungestoel

Mix & Match

Naast vintage en moderne design meubelen breidt onze nieuwe collectie ook steeds verder uit! Hierdoor heeft De Machinekamer een goede combinatie van vintage en nieuwe meubels, allemaal met de hoge kwaliteit en verfijnde afwerking die we Machinekamer-waardig vinden. De vintage meubels zorgen hierbij voor een geleefd en uniek interieur en een meubelstuk met een verhaal, waarbij een nieuw meubelstuk zorgt voor een frisse uitstraling. Combineer bijvoorbeeld een nieuwe eettafel met vintage stoelen en creeër jouw 'hipstoric home'. Dit zorgt namelijk voor een unieke uitstraling, door het gebruik van verschillende materialen en stijlen. Of wat dacht je van een unieke vintage fauteuil in combinatie met een nieuwe design bank? In het combineren van vintage met nieuwe meubelen kan je alle kanten op, waardoor iedere inrichting een unieke uitstraling heeft die je nergens anders tegenkomt. 

Foto 1: Trompet tafel in eiken, gecombineerd met de Sabrina stoel (verkocht) van ontwerper Rinaldi. Foto 2: Vintage fauteuil (verkocht) en het Rikke dressoir in eiken. 

Eigenlijk staat vintage mooi in elk interieur, van modern tot klassiek. Elk vintage item is uniek, waardoor jouw vintage fauteuil toch nog specialer voelt dan een nieuwe fauteuil. Door het materiaalgebruik gaan vintage design items ontzettend lang mee. In een modern interieur zorgen persoonlijke elementen, zoals vintage items, voor warmte en sfeer. Wie ervoor kiest verschillende woonstijlen te combineren, creëert daarmee een woonstijl die lekker gevarieerd en verrassend is. Naast vintage meubels is deze sfeer ook te realiseren met vintage assessors, zoals een unieke vintage lamp! Genoeg mogelijkheden dus om wat vintage items toe te voegen in ieder interieur. 

Benieuwd geworden naar onze vintage en nieuwe collectie? Kom langs in de showroom in Zaandam of Utrecht. Neem bij vragen contact met ons op via [email protected] of 075-7113930.

Recent posts