5x eetkamerstoelen van De Machinekamer - De Machinekamer

DE MACHINEKAMER . 11 Mei 2021

5x eetkamerstoelen van De Machinekamer

Buisframe, volledig van hout of ga je toch voor een industriële look in jouw eethoek? In deze nieuwe blog zetten we de eetkamerstoelen uit ons aanbod op een rij.

Zoals je misschien wel weet, is De Machinekamer zo'n 14 jaar geleden ontstaan dankzij de verkoop van opgeknapte buisframe stoelen. Nog steeds bestaat onze collectie uit een aantal buisframe modellen. De stoelen collectie is in de loop der jaren uitgebreid met o.a. industriële stoelen maar sinds kort ook Scandinavische modellen, volledig van hout. Ben jij op zoek naar nieuwe eetkamerstoelen maar kom je er nog niet helemaal uit? We zetten de eetkamerstoelen uit onze collectie voor je op een rij.

1. De Purmer

Beschikbaar met en zonder armleuning, als barstoel en gewone stoel; met De Purmer kun je alle kanten op. Ook wat de stoffering betreft, want de stoelen zijn beschikbaar in vele stoffen en kleuren. De Dykmeyer De Purmer is een zakelijke en rechtlijnige buisframe stoel. Geïnspireerd op de Avant Garde stoelen uit de jaren ’30. De stoel heeft een moderne industriële uitstraling. Met daarbij een goede zit is het een ideale eetkamerstoel. Hier kun je uren op zitten. We hebben nog twee soortgelijke buisframe modellen in de collectie: De Provincie en Elsene. Het verschil tussen deze drie modellen wordt in dit artikel goed uitgelegd.

2. Galvanitas S16

Op zoek naar een industriële stoel? Ga dan voor de S16. Ook met deze stoel kun je alle kanten op. Hij is er namelijk met en zonder armleuning en met en zonder gestoffeerde zit- en/of rugleuning. De S16 van Galvanitas is de schoolstoel van de jaren ’60. Hij stond zo’n beetje in alle scholen van Nederland. En dat zat opvallend goed. Vanwege zijn minimalistische ontwerp en industriële uitstraling is de stoel tegenwoordig enorm populair. De S16 van Galvanitas is zonder meer een klassieker en past perfect in de actuele interieurtrends. 'Broertjes' van de S16 zijn de S19 en S21, de laatste is de stapelbare variant; handig voor in de horeca.

3. Sinni

De Sinni is de nieuwste eetkamerstoel in de Sav & Økse collectie. Een charmante en tijdloze stoel met Scandinavisch design, een vriendelijk karakter en vertrouwd uiterlijk. Deze stoel is volledig gemaakt van hoogwaardig eikenhout. De taps toelopende poten ondersteunen de gebogen zitting en rugleuning. Zonder overbodige details is Sinni vanaf elke hoek mooi om te zien en past perfect bij de Sav & Økse eettafels!

4. Buisert

Een basic stoel zonder overbodige opsmuk. De Buisert is een nieuw ontwerp stoel, maar één die je doet denken aan oude kantinestoelen en schoolstoelen. Bij het ontwerp is gelet op het zitcomfort en daarom is het een stoel die het goed zal doen aan de eettafel, maar ook in de horeca zijn waarde toont. Een vergelijkbare industriële buisframe stoel is de Studio BE 4-poot, welke erg goed stapelbaar is (tot zes stuks). Deze stoelen zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen.

5. Edske

De Edske stoel is verkrijgbaar in twee kleuren en daarbij heb je de keuzen tussen een houten of gestoffeerde zitting. Kies je voor een gestoffeerde zitting? Dit is mogelijk in een stof en kleur naar wens. De Edske is een compacte, goed gevormde en comfortabele eetkamerstoel met Scandinavisch design en komt ook uit de Sav & Økse collectie. Kenmerkend is het minimalistische ontwerp, de ronde vormen en mooie afwerking van deze eetkamerstoel. De stoel heeft een frame constructie waarbij de poot doorloopt en zo de rugleuning ondersteunt. De gebogen rugleuning zorgt voor een natuurlijke vorm en optimaal comfort.

Toch liever iets anders?

Wat dacht je van een eettafelbank in plaats van stoelen? Dit geeft iets meer rust, wat best fijn kan zijn als je al een best drukke eetkamer of keuken hebt. Een bankje is ook minstens net zo stijlvol als een tafel vol met eetkamerstoelen.

Tussen ons vintage en jong design aanbod vind je regelmatig ook gave eetkamerstoelen. Heb je vragen over de eetkamerstoelen van De Machinekamer of wil je persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op!

Recent posts