Buisframe stoelen: welke kies jij? - De Machinekamer

DE MACHINEKAMER . 19 November 2020

Buisframe stoelen: welke kies jij?

Bij De Machinekamer hebben we drie modellen buisframe stoelen in de collectie. We stellen je graag voor aan De Purmer, Elsene en De Provincie.

Sinds de buisframe stoel in 1927 is geïntroduceerd door de Nederlandse meubelontwerper en architect Mart Stam, zijn ze in veel verschillende uitvoeringen terug te vinden. Naast dat ze extreem comfortabel zitten werd met deze stoel ook het pootloze frame geïntroduceerd. Bij De Machinekamer zijn we gek op deze tijdloze stoel, die je maar al te graag aan je eettafel hebt staan. De populaire buisframe stoel is een moderne klassieker die werkelijk in elk interieur past.

Dankzij het opknappen van buisframe stoelen is De Machinekamer zelfs ontstaan in 2006. Inmiddels verkopen wij naast vintage buisframestoelen van bijvoorbeeld Gispen of De Wit ook nieuwe buisframe eetkamerstoelen die in elk interieur passen. We stellen je voor aan De Purmer, Elsene en De Provincie. Zo op het oog lijken het drie dezelfde stoelen, maar de stoelen hebben wel degelijk verschillende eigenschappen. We lichten het verschil graag toe. Laten we beginnen bij De Purmer.

1. Buisframe stoel De Purmer

De Purmer is een rechtlijnige buisframe stoel. Geïnspireerd op de Avant Garde stoelen uit de jaren ’30. Door de knik in het buisframe staat de rugleuning licht gekanteld. Hierdoor is het mogelijk om licht naar achter te leunen, waardoor je in De Purmer uren kan tafelen. 

Deze buisframe eetkamerstoel is verkrijgbaar met of zonder bakeliet armleuning, die iets gebogen is. Het buisframe is verkrijgbaar in drie varianten: chroom, zwart gepoedercoat of groenbruin gepoedercoat.

Afmetingen van De Purmer:
Lengte: 52 cm
Breedte: 44 cm
Hoogte: 84 cm
Zitdiepte: 43 cm
Zithoogte: 47,5 cm

Bekijk het aanbod De Purmer buisframe stoelen hier.

2. Buisframe stoel Elsene

Waar De Purmer een rechtlijnige buisframe stoel is, heeft de Elsene sierlijke rondingen. Dit is terug te zien in het frame dat gebogen is. De zitting heeft een licht toelopende vorm en de rug heeft een uiteenlopende vorm. Doordat de zitdiepte van de Elsene net iets groter is, merken we dat langere mensen de voorkeur leggen bij deze buisframe eetkamerstoel. In een Elsene stoel zit je wat meer rechtop, dan bij De Purmer en De Provincie.

Deze buisframe eetkamerstoel is verkrijgbaar met of zonder rechte bakeliet armleuning. De buisframe is enkel verkrijgbaar in chroom.

Afmetingen van de Elsene:
Lengte: 57 cm
Breedte: 44 cm
Hoogte: 83 cm
Zitdiepte: 44,5 cm
Zithoogte: 48 cm

Bekijk het aanbod Elsene buisframe stoelen hier.

3. Buisframe stoel De Provincie

De Provincie buisframe noemen wij altijd ‘het kleine zusje’ van de Elsene en Purmer buisframe. Naast dat de Provincie kleiner is, is zij ook anders afgewerkt. Aan de bovenzijde van de buisframe is een dopje gebruikt, de optionele armleuningen zijn grover gelast en de schroeven zitten meer op het buisframe, in plaats van erin verwerkt zoals bij de Elsene en De Purmer.

Afmetingen van De Provincie:
Lengte: 52 cm
Breedte: 40 cm
Hoogte: 82 cm
Zitdiepte: 41 cm
Zithoogte: 47,5 cm

Deze buisframe eetkamerstoel is verkrijgbaar met of zonder rechte armleuning. De buisframe is enkel verkrijgbaar in chroom.

Bekijk het aanbod De Provincie buisframe stoelen hier.

Buisframe eetkamerstoel met stof naar wens

De kleur van de bekleding van De Purmer, Elsene en De Provincie is naar wens te kiezen. We hebben stoffen van Keymer, Lancier, Textaafoam, Kvadrat, De Ploeg, Bute, Silvera en Ohmann Leer. Je kunt de stoffen in onze showrooms komen bekijken. Bekijk hier enkele mogelijkheden.

De buisframe stoel voor jou

De buisframe stoelen uit deze blog zijn exclusief te koop bij De Machinekamer. Ze zijn met ontelbaar veel stoffen te bekleden en zitten allemaal anders. Kom proefzitten in één van onze showrooms en ervaar welke buisframe stoel het beste bij jou past. We zien je snel in Zaandam of Utrecht en helpen je graag bij je keuze voor een buisframe eetkamerstoel! Met de verschillende opties en keuze uit stoffen zit er voor iedereen wel een passende eetkamerstoel bij.

Recent posts

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »