Jong design met korting bij De Machinekamer - De Machinekamer

DE MACHINEKAMER . 13 April 2021

Jong design bij De Machinekamer

Misschien heb je ze al voorbij zien komen op onze social media en op onze website, de jong design items van hippe Scandinavische merken. In deze blog vertellen we je hier meer over.

Het is je vast niet ontgaan: onze liefde voor Scandinavisch design. Deze liefde delen wij met merken zoals HAY, Muuto, Fogia en Hem en daarom zijn wij erg blij dat we ons aanbod hebben kunnen uitbreiden met o.a. stoelen, fauteuils, banken en tafels van deze merken. Het grootste deel van dit aanbod bieden wij aan met een flinke korting! Benieuwd naar het verhaal achter deze Scandinavisch design merken? Lees dan snel verder. Tip: klik op de afbeeldingen om naar het aanbod van het desbetreffende merk te gaan.

Wat is jong design?

Allereest een kleine uitleg over dit aanbod op onze website. Jong design producten zijn nieuw ingekochte design meubels die wachten op een nieuwe eigenaar. Veel van dit meubilair kunnen wij aanbieden met een aantrekkelijke korting. Op deze manier betaal je niet de hoofdprijs voor Scandinavisch design van (jonge) topmerken. Wat ook onder jong design valt, zijn design meubels die kort gebruikt zijn en door de leeftijd nog lang niet onder de noemer vintage vallen.

HAY

Toegevoegd aan onze collectie zijn onder meer verschillende varianten van de populaire About a Lounge Chair stoelen van HAY. HAY is een Deens design label dat in 2002 werd opgericht door Rolf en Mette Hay. Net als voor De Machinekamer vormt design uit vervlogen jaren een grote inspiratiebron voor het opzetten van het merk en hun meubellijn. Het koppel Hay liet zich onder meer beïnvloeden door Deense meubels uit de jaren '50 en '60. Tegenwoordig werken zij veel samen met zeer getalenteerde en internationale ontwerpers, zoals Hee Welling, Jakob Wagner en Scholten & Baijings die designklassiekers in een nieuw jasje steken. De ontwerpen van HAY kenmerken zich door functionele, eigentijds en kleurrijke ontwerpen die met iedere stijl te combineren zijn. Gestoffeerde meubels zijn verkrijgbaar in de kwalitatieve stoffen van Kvadrat.

jong design van HayFoto 1: Hay About a Lounge Chair Low. Foto 2: Hay Slit salontafel zeshoekig.

Muuto

Als liefhebber van Scandinavisch design heeft De Machinekamer ook een aantal mooie items van Muuto aan de collectie toegevoegd. Zoals de Muuto Rest 3-zits bank en Muuto Fiber Side Swivel. Muuto is een jong Deens design merk van Peter Bonnén en Kristian Byrge dat sinds 2006 de ambitie heeft nieuwe inzichten toe te voegen aan Scandinavisch design. Met dit 'New Nordic design' heeft Muuto inmiddels wereldwijde erkenning gekregen. Niet gek, want Muuto werkt samen met de beste designers uit Scandinavië, Benelux en de rest van de wereld, zoals Smedt, Anderssen & Voll en Iskos & Berlin.


Foto 1: Muuto Rest 3-zits bank van Anderssen & Voll. Foto 2: Muuto Visu loungestoel.

Fogia

Een wat langer bestaand en Zweeds merk is Fogia, waarvan De Machinekamer onder meer de Fogia Bollo fauteuil in twee kleuren heeft ingekocht. Fogia werd in 1981 opgericht door Hans Rosander and Lars Fritzell, in 2011 overgenomen door een nieuwe eigenaar. Met hun handgemaakte meubels wonnen ze al vele prijzen. Fogia maakt meubels in hun eigen fabriek. Deze meubels worden gekenmerkt door gebruik van hoogwaardig materiaal, verassende en innovatieve ontwerpen. Kenmerkend voor Zweeds design.

jong design fogia
Foto 1: Fogia Bollo fauteuil grijs (ook in het rood beschikbaar). Foto 2: Fogia Boss dressoir groen gebeitst hout van Bo Westerdahl.

Hem

Hem, Zweeds voor 'thuis', werd in 2014 opgericht met de bedoeling om de Scandinavische sfeer huiskamers in te brengen door middel van meubels, verlichting en woonaccessoires van topkwaliteit. Hem Design Studios werkt samen met toonaangevende internationale ontwerpers zoals Max Lamb, Pauline Deltour, Luca Nichetto en Philippe Malouin voor speciale collecties en producten. Het ontwerp van Hem is simplistisch en mooi, maar nooit eenvoudig. De meubels zijn vernieuwend, origineel en betaalbaar. In ons aanbod vind je onder andere de Hem Hai lounge chair: een echte Hem klassieker.

jong design hem
Foto 1: Hem Hide bijzettafel/kastje zwart (ook in het oranje beschikbaar). Foto 2: Hem Hai lounge chair van Luca Nichetto.

Ook een Scandinavische touch in jouw woonkamer?

Al het jong design binnen ons aanbod kun je hier vinden. Sommige items staan in de showroom in Utrecht, anderen in Zaandam of nog in ons magazijn. Wil je een specifiek product komen bekijken? Neem dan contact met ons op.

Recent posts