Gezien bij VTWonen: PET fauteuil | De Machinekamer - De Machinekamer

DE MACHINEKAMER . 28 September 2020

Gezien bij VTWonen: PET fauteuil

Ontwerper en mede-eigenaar van De Machinekamer Olger Blase was op 27 september te gast bij VT Wonen: Weer verliefd op je huis, waar hij een PET fauteuil langsbracht. Hier wist stylist Frans wel raad mee! Lees hier meer over deze design fauteuil.

In de tweede aflevering van seizoen 13 van VTWonen: Weer verliefd op je huis was te zien hoe stylist Frans de rommelige woning van Winnie en Arno omtoverde tot een lichte hotellobby. Een van de design meubels die hij bij deze metamorfose inzette was de PET fauteuil van De Machinekamer. In de aflevering gaf ontwerper Olger uitleg over deze milieuvriendelijke design stoel en liet hij Frans kiezen tussen twee prachtexemplaren. De stylist koos uiteindelijk voor de fauteuil met roze bekleding.

De aflevering gemist? Je ziet Olger en de PET fauteuils die hij meebracht hier terug, vanaf 37:08. 

pet fauteuil olger blase

Hier vind je meer foto's van het eindresultaat en informatie over de producten terug.

Over de PET fauteuil 

De PET fauteuil is een door De Machinekamer ontworpen fauteuil, met een kuip van gebruikte plastic flessen. De plastic flessen zijn verwerkt tot een zachte viltkuip met een klassieke vorm. De kuip wordt gedragen door een metalen frame, en zachte bekleding maakt deze PET fauteuil tot een comfortabele eyecatcher. Een eigentijdse fauteuil, geschikt voor particulier én commercieel gebruik. Met een ruime klassieke kuip valt de PET fauteuil zeker op in elk interieur. Olger Blase, mede-eigenaar van De Machinekamer: “Bij het ontwerpen van de fauteuil zijn we geïnspireerd door de midcentury modern design stroming. Dit zie je terug in de ronde vormen van de kuip en het feit dat de kuip uit één geheel is gemaakt”.

Bij het ontwerpen van de fauteuil is veel aandacht uitgegaan naar het zitcomfort. Het is een comfortabele ruime fauteuil, waar je actief én ontspannen in zit. Het metalen onderstel met een vierpoot geeft een eigentijdse en elegante twist. De PET fauteuil is in tal van kleurstellingen leverbaar. De kuip is verkrijgbaar in lichtgrijs en donkergrijs. Het metalen onderstel is van staal en wordt in de kleuren zwart, parelmoergoud of beigerood gepoedercoat. De fauteuil wordt bekleedt met twee losse zitpanelen of met een ruim zitkussen. Hierbij is ruime keuze uit tal van materialen en kleuren. Zo kunnen er eindeloos variaties gemaakt worden en stel je een unieke fauteuil samen. 

Meer weten?

De PET fauteuil is exclusief te koop bij De Machinekamer. Neem contact op voor meer informatie: [email protected] of bel 075-7113930. Een selectie van PET fauteuils staan op onze website. Natuurlijk staan in onze showrooms in Zaandam en Utrecht ook verschillende PET fauteuils. Kom eens kijken en proefzitten in een van onze winkels!  

Recent posts