De Edske stoelen maken je eethoek compleet - De Machinekamer

DE MACHINEKAMER . 03 December 2020

Edske maakt je eethoek compleet

Lees hier alles over de nieuwste Scandinavische eetkamerstoel in ons assortiment. Door het minimalistische ontwerp is deze stoel perfect te combineren in verschillende interieurs.

Sinds november heeft De Machinekamer een nieuwe stoel in het assortiment, de Edske. Dit is momenteel de enige stoel in de collectie van ons eigen merk Sav & Økse. Exclusief te koop bij De Machinekamer en via de websites demachinekamer.nl en sav-okse.nl. De stoel heeft een Scandinavisch design en is een comfortabele en praktische eetkamerstoel. Er zijn wat betreft de zitting verschillende mogelijkheden met de Edske stoelen, zo kan er gekozen worden voor een houten zitting of een gestoffeerde zitting. Hoe handig: de Edske met houten zitting is stapelbaar. 

Sav & Økse

De Edske is een stoel van het merk Sav & Økse. Dit merk is ontstaan door de vraag naar mooie massief houten tafels, die ook betaalbaar zijn. Aangezien dit aanbod er nog niet was, besloten eigenaren Olger en Rick de tafels zelf te ontwerpen en te laten maken. De producten uit de collectie hebben een Scandinavische stijl die in veel woonkamers passen. Onlangs is de collectie van Sav & Økse uitgebreid en zijn er behalve eettafels en salontafels, ook banken en nu zelfs eetkamerstoelen beschikbaar in de Scandinavische stijl!

Combineren

Door de subtiele armleuningen zijn de Edske stoelen perfect te combineren met de Sav & Økse eettafels zonder lijst. Zo passen de stoelen goed bij Trompet, de nieuwste tafel in de collectie, of bij de Tomrer tafel, waarbij de rondingen van de stoel terug komen in het rond aflopende blad. Ga je liever voor een ronde tafel? Dan zit je goed aan de ronde Olger tafel. Het eikenhout wat voor de stoelen is gebruikt voor de stoelen matcht met de eikenhouten tafels.

Look & feel

Kenmerkend aan de Edske stoel is het minimalistische ontwerp en de ronde vormen. De stoel heeft een frame constructie waarbij de poot doorloopt en zo de rugleuning ondersteunt. De gebogen rugleuning zorgt voor een natuurlijke vorm en optimaal comfort. Zoals al eerder benoemd is de stoel in verschillende versies verkrijgbaar. De stoel is gemaakt van hoogwaardig, mat gelakt eikenhout. Er kan gekozen worden voor een volledig eikenhouten stoel of een stoel met gestoffeerde zit. Edske wordt standaard gestoffeerd met de Comeback stof in de kleuren denimblauw (Comeback 37), grijs (Comeback 92), roestoranje (Comeback 52 en zalmroze (Comeback 71).



edske stoelen gestoffeerd

Proefzitten

Benieuwd geworden naar het zitcomfort van de nieuwe stoel? Kom gerust proefzitten in een van onze showrooms. Zowel de gestoffeerde als compleet houten Edkse stoelen zijn terug te vinden in Zaandam (Stormhoek 39) en Utrecht (Nieuw Amsterdamlaan 15-17).

Recent posts