7x onze favoriete vintage items - De Machinekamer

DE MACHINEKAMER . 04 Februari 2021

7x onze favoriete vintage items

Onze collectie bestaat uit een goede mix van nieuwe meubels en vintage items. Geregeld komen er vintage parels bij ons binnen, wij delen graag onze favorieten van dit moment met je!

De Machinekamer is in 2014 begonnen met het opknappen van buisframe stoelen. Omdat dit heel goed liep, zijn er met de tijd steeds meer vintage meubels bij de collectie gekomen. De passie voor design meubels en het plezier in het opknappen is nooit meer weggegaan. Van een hobby was al snel geen sprake meer. 'Meubels die wij misten in het aanbod van vintage design en die passen bij de huidige klantwensen zijn wij zelf gaan ontwerpen. Van hoge kwaliteit en gemaakt door Europese vaklui', aldus eigenaren Rick en Olger. De nieuwe collectie was een schot in de roos. Ondanks dat de collectie nieuwe producten blijft groeien, ligt ons hart ook nog steeds bij vintage meubels. We laten je graag een paar van onze favorieten zien in deze blog! Tip: klik op de foto om het vintage item in de webshop te bekijken.

1. Antonio Citterio Repos fauteuil groen Vitra

€2250,-

7x onze favoriete vintage meubels

Deze Vitra fauteuil is ontworpen door Antonio Citterio. De fauteuil heeft een groene wollen zitting met een afneembaar hoofdkussen. De stoel kan draaien en is in nieuwstaat. De zitting is heerlijk zacht in combinatie met de stevige rugleuning. Door het hoge hoofdboard krijgt ook de nek voldoende steun. Antonio Citterio is een Italiaanse ontwerper en is geboren in 1950. Citterio werkt voor verschillende merken waaronder Vitra.

Dankzij de ruim bemeten stoffering, de uitnodigende armleuningen en de hoge rugleuning ademen deze elegante, draaibare loungezetels een sfeer van ultiem comfort.’ – Vitra

2. Gastone Rinaldi Sabrina

€195,- per stuk, vier stuks beschikbaar

gastone rinaldi sabrina

De combinatie van verchroomd staal en leer geeft deze stoel een speelse uitstraling. Deze eettafelstoelen zijn ontworpen door Gastone Rinaldi voor de fabrikant Rima. Dit ontwerp stamt uit de jaren ’70 en is in redelijke conditie. Het verouderde leer geeft de stoelen een echte vintage look.

Rinaldi is geboren in 1920. Zijn vader heeft Rima opgericht, waar de productie voor metalen meubels plaatsvond. Sinds zijn vroege jaren is Rinaldi dus al gepassioneerd over design. Dit is ook zeker terug te zien in zijn geproduceerde meubelstukken.

3. Illum Wikkelso schommelstoel zwart Niels Eilersen

€550,-

7x onze favoriete vintage meubels

De zwart houten schommelstoel is ontworpen door Illum Wikkelso en heeft een Scandinavische uitstraling. De fabrikant van de stoel is Niels Eilersen.

Illum Wikkelso is geboren in 1919 te Denemarken. In 1954 heeft hij zijn eigen studio opgestart. Tijdens zijn carrière heeft Wikkelso met verschillende fabrikanten gewerkt, waaronder Niels Eilersen.

De schommelstoel is in goede conditie en is ooit overgeschilderd.

4.  Jupiter stoelen (set van 6) By Lassen

€3000,- (setprijs)

7x onze favoriete vintage meubels

De Jupiter stoelen by Lassen zijn een ode aan de gebroeders Lassen en hun bijzondere gevoel voor detail, kwaliteit en vorm. De stoelen zijn ontworpen door Magnus Sangild en gefabriceerd bij By Lassen Copenhagen. By Lassen is een familiebedrijf en werkte samen met verschillende ontwerpers. Hun missie was om goed design voort te zetten zodat dit voortleeft in nieuwe generaties.

De stoelen hebben metalen poten en zijn gestoffeerd. Van de 6 stoelen zijn er 2 gestoffeerd met leer. De stoelen verkeren in nieuwe conditie, aangezien het showroommodellen zijn geweest.

5. Gispen tenentafel 7208

€850,-

7x onze favoriete vintage items

Deze industriële tafel met kolompoten en sleepvoeten is door Hoffmann ontworpen voor Gispen. Kenmerkend aan deze 'tafel 7208' is het gebruik van materiaal, namelijk staal. Hierdoor geeft de tafel een goede sfeer in huis en is deze goed te combineren met verschillende eetkamerstoelen. Ook eetkamerstoelen met armleuning zijn bij deze tafel geen probleem, aangezien de tafel geen onderlijst heeft. Oorspronkelijk diende deze tafel als vergadertafel, tegenwoordig past deze tafel bij ieder interieur. 

Hoffmann studeerde aan de Academie van Beeldende Kunsten en Technische Wetenschappen in Rotterdam en kwam na zijn studie al snel terecht bij Gispen. Tafel 7208 is ontworpen in circa 1935 en verkeerd in goede vintage staat.  

6. Robot floor lamp 2135 by Elio Martinelli for Martinelli Luce 

€500,- per stuk, 2 stuks beschikbaar

7x onze favoriete vintage items

Elio Martinelli (1922-2004) was een Italiaans ontwerper. Lange tijd combineerde hij zijn werk als interieurstylist met het ontwerpen van lampen. In de jaren ’50 richtte hij zijn eigen bedrijf Martinelli Luce op. De meeste van zijn designs zijn geïnspireerd op de natuur en hebben een eenvoudige  geometrische vorm.

Hij gebruikte vaak nieuwe materialen en techniek. In 1965 ontwierp Martinelli de Robot vloerlamp (model 2135). De kap van de lamp is volledig draaibaar. De stalen lamp is te schakelen met behulp van een draaischakelaar naast de kap onder de arm. 

7. Patricia Urquiola Gender fauteuil + hocker Cassina

€3500,-

7x onze favoriete vintage items

De fauteuil 570 Gender komt met een bijpassende hocker genaamd Cassina en is ontworpen door Patricia Urquiola. Deze fauteuil is in moderne staat en gemaakt van zowel leder als stof.

Urquiola is geboren in 1961 te Spanje. Naast dat Urquiola designer is, is zij ook architect. Voor haar ontwerpen gebruikt ze graag vormen uit de natuur, zoals bloemen en planten. In haar werk zijn veel vloeiende en glooiende lijnen te vinden, naast grafische patronen en dessins. Vrouwelijk, kleurrijk en vriendelijk zijn drie kenmerken van haar stijl.

Vintage in het echt zien

We raden aan om onze vintage artikelen eerst in het echt te bekijken, zodat je zeker weet wat je in huis haalt. Momenteel gaat dit lastig, aangezien onze winkels vanwege de coronamaatregelen dicht zijn. Wel is het voor zakelijke klanten mogelijk om ons op afspraak te bezoeken. De meeste meubels uit dit artikel staan momenteel in ons magazijn in Westzaan. Neem contact met ons op voor het maken van een zakelijke afspraak voor een bezoek aan onze showrooms of magazijn.

In beide winkels hebben we nog veel meer vintage meubels, en onze winkel in Zaandam is onlangs vernieuwd, dus kom vooral eens een kijkje nemen wanneer dit weer kan!

Bekijk de hele collectie vintage en jong gebruikt design bij De Machinekamer hier. Er zijn onlangs weer veel vintage items aan de collectie toegevoegd.

Recent posts