Alles over de woontrend Japandi - De Machinekamer

DE MACHINEKAMER . 29 April 2021

Alles over de woontrend Japandi

Japandi is dé interieurtrend van dit jaar. In deze blog vertellen we je meer over deze minimalistische en rustgevende woonstijl.

We schreven er al eerder over in onze blog over de interieurtrends voor dit jaar: woontrend Japandi. Toen was het slechts een voorspelling voor de trends van dit jaar, maar de Japandi stijl blijkt inderdaad populairder dan ooit.

Wat is Japandi?

Deze woontrend is een mix van de Japanse en Scandinavische interieurstijlen, wat je interieur een prachtig contrast geeft. Zowel de Japanse als Scandinavische stijl zijn minimalistisch, je hoeft dus niet te veel poespas in huis te halen. In de Japandi trend wordt er veel gebruik gemaakt van organische vormen en neutrale tinten. Creëer jouw eigen Japandi interieur bijvoorbeeld met behulp van de minimalistische houten meubels uit onze Sav & Økse collectie, gecombineerd met organische vormen, droogbloemen en accessoires van bamboe. Bovendien staan neutrale kleuren en zachte materialen centraal in deze woonstijl.

Minimalisme en vakmanschap

Het mag duidelijk zijn dat Japan en Scandinavië niet dicht bij elkaar liggen, maar toch is het goed te begrijpen waarom deze twee interieurstijlen zo goed samengaan. Naast dat beide stijlen vrij minimalistisch zijn, houden ze in Japan en Scandinavië van puur vakmanschap. De filosofie achter beide stijlen staan voor kwaliteit en duurzaamheid. Er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, denk hierbij aan hout, bamboe en linnen. Japandi is een stijl waar je spontaan rustig van wordt.

Laag meubilair

Japanners vinden het belangrijk om dicht bij de aarde te blijven. Daarom zijn de meubels in Japan veelal laag bij de grond. Laag meubilair geeft je interieur daarom ook direct de typische Japandi uitstraling. Onze modulaire bank Lova past hier bijvoorbeeld perfect in, helemaal in een neutrale kleur zoals op de foto hieronder.

Voor jouw dagelijkse dosis Japandi inspiratie volg je @japandi.interior op Instagram. De persoon achter dit account is de Nederlandse Laila Rietbergen:

"Japandi is voor mij meer dan een woonstijl. Het is zo belangrijk dat je woning een plek is waar je tot rust kunt komen, jezelf kan opladen en geïnspireerd kan raken. Omdat Japandi mij zoveel brengt ben ik mijn account @japandi.interior begonnen zodat andere mensen dit mogelijk ook kunnen ervaren. Graag wil ik je helpen hoe je jouw woning een Japandi boost kan geven." 

Recent posts