3 redenen om te kiezen voor vintage meubels - De Machinekamer

DE MACHINEKAMER . 29 Juni 2021

3 redenen om te kiezen voor vintage meubels

Vintage: wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Daarom geven we in deze blogpost drie redenen om te kiezen voor vintage meubels om jouw interieur compleet te maken!

Misschien ken je het volgende stukje uit ons verhaal wel: Wij houden van bijzondere producten, producten met een verhaal. Geen massaproductie, maar unieke items met een gelaagd karakter. Het liefst ontleden we design klassiekers tot op de laatste schroef om te begrijpen hoe elk detail tot stand is gekomen. De geur van vintage is voor ons de geur van avontuur, schatzoeken. En hier is geen woord aan gelogen. We delen graag onze liefde voor vintage design met je en zetten in deze blog drie (van de vele) redenen om te kiezen voor vintage meubels op een rij. Eerder schreven we al over de geliefde combinatie van vintage en nieuw, deze blogpost kun je hier vinden.

1. Unieke eyecatcher in jouw (moderne) interieur

Wat voor woonstijl je ook hebt, een vintage stoel, bank of kast kan dé blikvanger van jouw interieur worden. Vintage items combineren goed met andere interieurstijlen en geven je interieur nét dat beetje extra sfeer. Zo kun je een vintage twist toevoegen aan jouw moderne interieur met een gave staande lamp, tafel of vintage eetkamerstoelen aan je eettafel. Of wat dacht je van een unieke vintage draaifauteuil in combinatie met een nieuwe design bank? In het combineren van vintage met nieuwe meubelen kun je alle kanten op.

2. Duurzaam: milieubewust bezig

Door je interieur aan te vullen met vintage meubels ben je milieubewust bezig. Voor dit product hoeven namelijk geen nieuwe grondstoffen verbruikt te worden. Wanneer je kiest voor vintage maak je gebruik van wat er al is, en dat maakt het duurzaam. Misschien geef je het meubelstuk geen tweede, maar zelfs derde of vierde leven. Vintage meubels zijn veelal kwalitatief goede producten die niet voor niets al een aantal levens meegaan.

3. Vintage heeft een verhaal

Achter elk vintage product schuilt een verhaal. Sommige meubels hebben een rijke geschiedenis en bij sommigen is het verhaal nog zichtbaar of voelbaar. De gebruikerssporen geven een glimp uit het leven van de vorige eigenaar. Je ziet dit bijvoorbeeld terug bij de De Wit bureaustoel of de Rowac kruk op de foto's hieronder. En welk verhaal zal er zitten achter de groene jaren 70 elementen bank van de foto bovenaan dit blogartikel?

Wisselende collectie vintage bij De Machinekamer

Onze collectie vintage meubels wordt regelmatig aangevuld met nieuwe items uit de jaren '50 tot '90. Zo hebben we een wisselend aanbod van vintage design meubilair van merken als Artifort, Vitra, Herman Miller, Ahrend en Pastoe maar ook hele gave items waarvan de ontwerper of het merk onbekend is. Van vintage verlichting tot bureaus, banken, tafels en stoelen, bij ons vind je het allemaal.

De vintage collectie is verdeeld over onze showrooms, ook staat er een gedeelte in het magazijn. Wil je een specifiek meubelstuk komen bekijken? Neem dan contact met ons op, dan zorgen we ervoor dat het voor je klaarstaat.

Recent posts