Herman Miller - De Machinekamer

Herman Miller

Wis alle filters

Filter -

De Machinekamer heeft een uniek aanbod van nieuwe en vintage design-meubelen.

Herman Miller

Een korte geschiedenis van Herman Miller

Dit wereldberoemde merk bestaat sinds 1923, toen de Michigan Star Furniture Company een naamsverandering kreeg en vernoemd werd naar Herman Miller. De reden hiervoor was dat Herman Miller zijn schoonzoon de helpende hand had geboden om de fabriek Michigan Star Furniture Company over te nemen. De onderneming  was in de begin jaren niet bijzonder modern of vooruitstrevend te noemen. In de jaren '30, tijdens de crisis die ook het bedrijf raakte, weet de architect Gilbert Rohde Herman Miller over te halen om moderne meubelen te gaan maken.


Succesverhaal van Herman Miller, dankzij Eames en George Nelson

De eerste vaste design directeur komt in 1946 en het is George Nelson. Hij vernieuwd het bedrijf en weet het snel internationale allure te geven. Dit komt mede door de komst van het echtpaar Eames. Deze zijn zeer vooruitstrevend en weten nieuwe materialen en productietechnieken als eerste geschikt te maken voor de meubelindustrie. Daarnaast is de vormgeving  die ze aan de meubels geven adembenemend en de kwaliteit uitstekend. Het succesverhaal is nog steeds niet ten einde want de klassiekers van Herman Miller, George Nelson en Eames zijn nog steeds wereldwijd een groot succes.
Enkele bekende modellen van Herman Miller zijn: EA117, EA119, EA217, Lounge Chair, Sideshell, Armshell

Herman Miller bij De Machinekamer

Ook bij de Machinekamer is dit succes niet onopgemerkt gebleven en om die reden hebben wij een ruim aanbod Herman Miller stoelen in ons assortiment. Neem contact met ons op om je favoriete item te bemachtigen.