Ahrend/De Cirkel - De Machinekamer

Ahrend/De Cirkel

Wis alle filters

Filter -

De Machinekamer heeft een uniek aanbod van nieuwe en vintage design-meubelen.

  • CONDITIE / STAAT -

  • CATEGORIEËN -

  • PRIJSKLASSE +

    0 500
  • MERKEN +

  • BESCHIKBAARHEID +

  • ONTWERPER +

  • KLEUR +

Toon als:

Ahrend/De Cirkel

Een korte geschiedenis van Ahrend/De Cirkel

De Cirkel

Het bedrijf De Cirkel wordt opgericht door Jan Schröfer. Hij is een idealistisch socialist en lid van de Arbeiders Jeugd Centrale. Daar komt hij in contact met de denkbeelden van het Bauhaus. De creatieve Schröfer begint meubels te ontwerpen en start het bedrijf NV De Cirkel op.

Ahrend/De Cirkel

Ahrend heeft een lange geschiedenis, maar is van oorsprong handelaar in kantoorbenodigdheden. Hierdoor komen ze veel in contact met diverse fabrieken zoals ODA en De Cirkel. Ahrend verkoopt met succes de meubelen voor de Cirkel en in 1941 neemt Ahrend een meerderheidsbelang in De Cirkel. In 1967 wordt De Cirkel opgenomen in het Ahrend concern en voert men de naam Ahrend de Cirkel.

Bekende ontwerpen

Jan Schröfer moet een talent hebben gehad voor designtalenten, want hij weet de ontwerpers Friso Kramer en Wim Rietveld aan de Cirkel te binden. Deze tekenen in de jaren '50 de bekendste ontwerpen stoelen voor de firma. De Oase, Repose, Result en Revolt stoel. Deze worden als kantoor en woonmeubilair gebruikt. Deze stoelen werden voorbeelden van de denkbeelden Goed Wonen. Toch is Ahrend tot op de dag van vandaag, voornamelijk gericht op kantoorinrichtingen.

Ahrend/De Cirkel bij De Machinekamer

De Machinekamer heeft een ruime collectie Ahrend de Cirkel meubels, zie hier het actuele aanbod. Regelmatig komen er nieuwe vintage Ahrend meubels binnen.

Enkele modellen van het merk Ahrend die we regelmatig hebben staan, zijn de Oase, Repose, Result en Revolt stoel.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »