Drie maatwerk tips voor het inrichten van een kleine eethoek - De Machinekamer

DE MACHINEKAMER . 22 September 2023

Inrichten van een kleine eethoek

Een kleine eethoek slim inrichten? In dit artikel delen we drie maatwerk tips voor een praktische en stijlvolle ruimte.

Grenst jouw eethoek aan de woonkamer of heb je een kleine eetkamer? Dan kan het best een uitdaging zijn om deze ruimte zowel praktisch als stijlvol in te richten. Dit vraagt om maatwerk. Wij geven je graag drie belangrijke tips voor het inrichten van een kleine eethoek.

 1. Kies voor een ronde of uitschuifbare eettafel
Een ronde tafel is zeer geschikt voor kleinere ruimtes. Deze neemt minder ruimte in beslag waardoor je er makkelijk omheen beweegt. Onze ronde eettafels Tomrer, Olger en Samt tafel zijn bovendien in verschillende diameters te verkrijgen. Wil je zoveel mogelijk stoelen kwijt aan de tafel? Kies dan voor een ronde tafel met een middenpoot. Aan onze elegante Volante tafel plaats je gemakkelijk meer dan vier stoelen.

Een andere, zeer praktische toevoeging voor een kleine eetkamer is een uitschuifbare tafel. Met de ‘front slide’ Rikke, Fjerre, Gunni of Onni tafel tover je er in een handomdraai meer stoelruimte bij. En is de visite weg? Dan schuif je de tafel weer in zodat je overdag optimaal van de ruimte kunt genieten. Kun je niet kiezen tussen een ronde of uitschuifbare eettafel? Geen probleem, daar hebben wij een oplossing voor. Onze Nonne eettafel (te zien op de foto bovenaan) is namelijk zowel rond als uitschuifbaar. Deze is, net als onze andere Sav & Økse designs, verkrijgbaar in verschillende afmetingen en houtsoorten.

tips inrichten kleine eethoek
Links: ronde tafel Samt met Junni stoelen, rechts: ronde tafel Volante met MK stoelen

2. Kies voor een eettafelbankje
Is je eetkamer smal? Dan is de ruimte rondom de tafel waarschijnlijk beperkt. Het kan dan wenselijk zijn om de tafel langs de muur te plaatsen. Daarbij is het plaatsen van bijpassend eetkamerbankje niet alleen heel stylish, maar geplaatst tegen de muur zorgt dit ook voor extra ruimte aan de andere kant van de tafel. Zorg er wel voor dat er genoeg ruimte tussen de tafel en het bankje overblijft om gemakkelijk aan te schuiven. Onze verkoopadviseurs kunnen je hierbij goed bij adviseren. Onze eettafelbankjes vind je hier.

3. Kies voor stoelen zonder armleuning
Eetkamerstoelen zijn er in allerlei soorten en maten. Een kuipstoel met armleuning past vaak niet onder de tafel waardoor de stoel niet aanschoven kan worden. Deze nemen dus veel ruimte in beslag. En laat dit nu net zijn wat je wil voorkomen. Voor de optimale ruimtewinst kies je daarom een smalle stoel zonder armleuning. En geen zorgen, veel van onze design stoelen kunnen zowel met als zonder armleuning gemaakt worden. Onze De Purmer, Elsene en S16 stoelen kunnen bovendien geheel naar eigen smaak gestoffeerd worden. Liever een houten stoel zonder armleuning? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor Junni, Enni of Sinni stoelen van ons merk Sav & Økse.

Meer tips nodig?
Uiteraard is ook de styling van de ruimte van belang. Donkere kleuren of veel accessoires kunnen de ruimte al snel kleiner doen lijken. Wil je meer weten over indeling, materialen en kleuren? Vertel ons je wensen en wij maken jouw interieur op maat tijdens een persoonlijk interieuradvies.

Heb je aan de hand van deze informatie vragen? Je kunt ons bereiken via de chat, telefoon of e-mail. Langskomen in een van onze showrooms is natuurlijk ook mogelijk! 

Recent posts