Tafelonderhoud - De Machinekamer

Onderhoud

Onderhoud je tafel goed met onze onderhoudssetjes. Door je tafel af en toe in de olie te zetten, heb je er nog jarenlang plezier van! Lees meer

Wis alle filters

Filter -

De Machinekamer heeft een uniek aanbod van nieuwe en vintage design-meubelen.

Toon als:

Onderhoud

Onderhoudsproducten voor het onderhouden van je houten tafel en textiel.

 

Wil je lang van je tafel gebruikmaken, dan is het belangrijk deze goed te onderhouden. In de Sav & Økse collectie zitten geoliede, gelakte en fenix tafels, ieder soort heeft zijn eigen onderhoud nodig. 

 

Gelakte houten tafels

Heb je een gelakte houten tafel, dan heb je er weinig onderhoud aan. Diepe krassen zijn echter minder makkelijk zelf op te knappen.  

Voor het reinigen van een gelakte tafel kun je de WOCA intensiefreiniger gebruiken. Daarna geef je met de WOCA Master Care je tafel een extra beschermlaagje en kun je kleine krasjes camoufleren.

Stappen onderhoud gelakte tafel

1. Schoonmaken met WOCA intensief reiniger

2. Beschermen en krasjes camoufleren met WOCA Master Care

 

Geoliede houten tafels

Een geoliede tafel kun je reinigen met de WOCA natuurzeep. De zeep verwijdert vuil en geeft de tafel een beschermende slijtlaag.

Wij adviseren om een geoliede houten tafel twee keer per jaar een opfrisbeurt te geven met de onderhoudsolie. De onderhoudsolie heeft een lagere viscositeit (stroperigheid) en daardoor breng je een dun nieuw laagje olie aan, i.p.v. een nieuwe dikke laag. Met de onderhoudsolie ga je als het ware het verlies van olie door slijtage tegen, door de olielaag in het hout aan te vullen. Lees Onderhoudsadvies houten tafels voor de gebruiksaanwijzing van onderhoudsolie.

Wil je een geoliede tafel een grote beurt geven, geef hem dan eerst een grondige reiniging met de WOCA intensiefreiniger. Hierna kun je de tafel een nieuwe olielaag geven met een Sav & Økse oliesetje of de WOCA Olie conditioner. Na de nieuwe olielaag kun je de tafel behandelen met de WOCA onderhoudsgel, deze geeft de tafel een waterafstotend laagje.

Stappen grote beurt geoliede tafel

1. Schoonmaken met WOCA intensief reiniger

2. Nieuwe olielaag met Sav & Økse oliesetje of WOCA onderhoudsgel

3. Waterafstotend laagje met de WOCA onderhoudsgel

 

Fenix tafels

Een Fenix blad is makkelijk schoon te houden en kleine krasjes zijn eenvoudig te herstellen met de bijgeleverde wonderspons. Lees hier de handleiding fenix voor het onderhouden en schoonmaken van een Fenix tafel.

 

Alle genoemde onderhoudsproducten zijn via de webshop te bestellen. 

Bij vragen kun je contact opnemen via [email protected]