Pastoe - De Machinekamer

Pastoe

Wis alle filters

Filter -

De Machinekamer heeft een uniek aanbod van nieuwe en vintage design-meubelen.

Toon als:

Pastoe

De geschiedenis van Pastoe

Van meubelwinkel naar meubelfabrikant

Pastoe is een Utrechts bedrijf en is opgericht in 1913 door Frits Loeb. Het begint als een meubelwinkel, maar door ontevredenheid over de toeleveranciers besluit men om zelf meubels te gaan produceren. De productie blijkt niet alleen voor de eigen winkel een succes, maar ook andere winkeliers brengen de houten meubels aan de man. De fabriek groeit en is al snel groter dan de winkel. Om die reden gaat het bedrijf verder als fabrikant.

Cees Braakman aan het stuur bij Pastoe

Als Cees Braakman zijn vader opvolgt als bedrijfsleider in 1948 wijzigt hij de koers van het bedrijf en introduceert een nieuwe productiemethode. Door deze moderne technieken veranderen ook de meubelontwerpen.

De ideeën van Cees Braakman

De ideeën had Braakman tijdens een studiereis opgedaan bij de grote fabrikant en plywood pionier Herman Miller. Tijdens zijn bezoek was men hier druk bezig met de modellen van Charles and Ray Eames. Braakman was op het juiste tijd op de juiste plek. De nieuwe ideeën pasten ook goed bij de gedachte van de Goed Wonen stichting, waarbij Pastoe zich aansloot. De ingetogen en sobere vormgeving van de meubels in combinatie met kwaliteit en het klant specifieke maatwerk bracht Pastoe een unieke positie in de Nederlandse designgeschiedenis.

Pastoe bij De Machinekamer

De Machinekamer verkoopt ook Pastoe meubels, bekijk de site voor ons actuele aanbod of kom eens langs in de winkel. 
Enkele bekende modellen van Pastoe zijn: SB02, SM05, SM08

 

Neem contact met ons op om je favoriete item te bemachtigen.