Interieurtrends van 2021: een greep uit de nieuwe woontrends - De Machinekamer

DE MACHINEKAMER . 15 Oktober 2020

Interieurtrends van 2021: dit zijn de nieuwe woontrends

Het is weer herfst, dat betekent de aftrap van het nieuwe woonseizoen. Ook bij De Machinekamer kijken we alvast vooruit. In deze blogpost vind je een greep uit de woontrends voor het nieuwe jaar.

Toe aan wat inspiratie voor jouw interieur? Het nieuwe woonseizoen is begonnen. Wat kunnen we volgend jaar verwachten? We kunnen het nieuws helaas niet voorspellen, maar de interieurtrends voor 2021 zijn bekend en wij delen graag onze favoriete woontrends voor het nieuwe jaar met je.

1. Lichte houtsoorten

Prachtig bij een Scandinavisch interieur, natuurlijk. Maar we zien lichte houtsoorten zoals eiken ook steeds meer terug in luxe en industriële interieurs. Deze trend zie je vooral terug in meubels en vloeren, maar ook op de vloer, muur en zelfs het plafond.

Op de foto's hieronder zie je het Rikke dressoir van ons merk Sav & Økse, verkrijgbaar in eiken, eiken whitewash, beuken en walnoot.

interieurtrend 2021 lichte houtsoorten

2. Natuurlijke elementen

Haal de natuur in huis! Ook in 2021 is 'botanisch wonen' nog steeds hot. Met deze trend verbind je binnen met buiten. Bloemen en planten worden aangevuld met het gebruik van natuurlijke materialen. Denk hierbij aan linnen, katoen, wol, hout, riet en bamboe. Met deze natuurlijke elementen creëer je een warme sfeer in huis. Droogbloemen zie je ook in steeds meer interieurs terug.

3. Donkerblauw

Een chique en elegante uitstraling en goed te combineren met kleuren als okergeel en oudroze voor een warme uitstraling in je woonruimte. Ook in 2021 blijven we genieten van donkerblauw in het interieur. Niet alleen de muren, maar ook meubels en accessoires. Onze stoelen en banken zijn in een stof naar wens te bekleden.

Op de foto's hieronder zie je een sneak peek van de nieuwe banken collectie van ons merk Sav & Økse. Hier vind je er meer informatie over.

woontrend 2021

4. Lichte en knuffelbare stoffen

Lichte tinten, knuffelbare stoffen en rustige lijnen in het interieur creëren een frisse en veilige thuisbasis. Iets waar we - in deze tijd meer dan ooit - veel waarde aan hechten. Hierbij horen lichte kleuren met frisse accenten, unieke vormen, en zachte, aaibare materialen. Een zacht tapijt onder de salontafel en heerlijke plaid op de bank mogen hierbij niet ontbreken. 

 5. Duurzaam en modern

Gelukkig zet de woontrend van duurzaam en modern design in 2021 voort. Steeds meer meubels worden gemaakt van gerecycled materiaal, bioplastic of natuurlijke materialen. Wellicht herinner je de PET fauteuil nog uit de aflevering van VTWonen: Weer verliefd op je huis! Mensen kiezen ook vaker voor een tijdloos (vintage) meubel dat daardoor langer meegaat. 

Op de foto's hieronder zie je een aantal vintage stoelen uit onze showroom in Utrecht.

6. Japandi

Deze woontrend is een mix van de Japanse en Scandinavische interieurstijlen, wat je interieur een prachtig contrast geeft. Zowel de Japanse als Scandinavische stijl zijn minimalistisch, je hoeft dus niet te veel poespas in huis te halen. In de Japandi trend wordt er veel gebruik gemaakt van organische vormen en neutrale tinten. Creëer jouw eigen Japandi interieur bijvoorbeeld met behulp van de meubels uit onze Sav&Økse collectie.

Ben jij klaar voor 2021? Bekijk hier onze gehele collectie nieuw design.

Recent posts