Knoll - De Machinekamer

Knoll

Wis alle filters

Filter -

De Machinekamer heeft een uniek aanbod van nieuwe en vintage design-meubelen.

Knoll

De geschiedenis van Knoll

In 1938 richt Hans G. Knoll de Hans G. Knoll Furniture Company op in New York. Hans Knoll is de zoon van een Duitse meubelmaker en volgt opleidingen in Zwitserland en Engeland. In deze bijzondere jaren '20 en '30 komt hij in contact met de beroemde ideeën van Walter Gropius, Marcel Breuer en Mies van der Rohe. Hij is hierdoor geïnspireerd en besluit met de fabriek gelijk te kiezen voor het uitdragen van de nieuwe denkwijze op het gebied van interieurinrichting. Tijdens de tweede wereldoorlog komt Hans Knoll in contact met zijn latere vrouw en ontwerptalent Florence Schust.

Knoll Associates

Samen staan ze aan het roer van de onderneming en veranderen de naam van het bedrijf in Knoll Associates. De Knoll’s blijken een uitstekend netwerk te hebben, want ze weten niet de minste namen te binden aan hun merk. Hierdoor beschikken ze al gauw over toonaangevende collectie met ontwerpen van de architecten Eero Saarinen, Franco Albini en van de kunstenaars Harry Bertoia, Jens Risom en Isamu Noguchi. Duidelijk waarneembaar is dat veel ontwerpen geïnspireerd zijn op het Bauhaus en de Scandinavische stroming. Tegenwoordig zijn veel meubelen van Knoll uit de vruchtbare jaren '50 de eyecatchers in betere mid-century design interieurs.

Knoll bij De Machinekamer

De Machinekamer heeft ook een aanbod Knoll stoelen, bekijk het actuele aanbod online of kom langs bij onze winkel in Zaandam.

Enkele bekende Knoll modellen zijn: Executive, Diamond, Tulip

 

Neem contact met ons op om je favoriete item te bemachtigen.