Vitra - De Machinekamer

Vitra

Vitra en Eames

Het bedrijf Vitra is van oorsprong een Zwitsers bedrijf van de familie Fehlbaum. Het bedrijf start als interieurbouwer. In 1957 krijgt Vitra de licentie van Herman Miller voor het produceren van de Eames collectie en deze te distribueren voor West-Europa. De uitvoering van deze samenwerking is bijzonder goed voor Vitra. Het bedrijf groeit en krijgt aanzien. Directeur Rolf Fehlbaum is bovendien een groot liefhebber van moderne design en kunst en krijgt een vriendschappelijke band met Charles and Ray Eames. Samen stellen ze de collectie samen voor het Vitra design museum te Weil am Rhein. Deze vriendschappelijke band zou later zeer goed van pas komen.

Eames blijft belangrijk voor Vitra

Naast de collectie van Eames gaat Vitra in 1967 ook de ontwerpen van Verner Panton  produceren. Langzaam maar zeker wordt het bedrijf uitgebouwd naar een internationaal designmerk. In 1984 stopt de samenwerking met Herman Miller maar door de goede band met Eames krijgen ze de directe mogelijkheid om de Eames collectie onder de eigen naam te voeren. De markt wordt verdeeld. Herman Miller verzorgd noord en zuid Amerika, Vitra Europa en Azië. Vitra heeft tegenwoordig een grote collectie meubelen van bekende ontwerpers, maar het erfgoed van Eames blijft de steunpilaar voor het bedrijf. Enkele modellen van Vitra zijn: DCM, EA 108, EA117, EA124, Armchell, DKR, Louis 20 en de Eames Lounge chair.

Vitra bij De Machinekamer

De Machinekamer heeft ook veel stoelen van het merk Vitra in het assortiment, bekijk ons actuele aanbod Vitra producten online of kom langs in onze winkel in Zaandam.

Vitra Lounge Chair

Bron: www.vitra.com