Galvanitas S16 in een nieuwe uitgave - De Machinekamer

DE MACHINEKAMER . 18 April 2017

Galvanitas S16

De S16 van Galvanitas is de schoolstoel van de jaren ’60. Hij stond zo’n beetje in alle scholen van Nederland. En dat zat opvallend goed. Vanwege zijn minimalistische ontwerp en industriële uitstraling is de stoel tegenwoordig enorm populair.

De schoolstoel van toen, in de kleuren van nu

De S16 van Galvanitas is de schoolstoel van de jaren ’60. Hij stond zo’n beetje in alle scholen van Nederland. En dat zat opvallend goed. Vanwege zijn minimalistische ontwerp en industriële uitstraling is de stoel tegenwoordig enorm populair. De S16 van Galvanitas is zonder meer een klassieker en past perfect in de actuele interieurtrends.

Galvanitas S16 schoolstoel

Een bijzondere design stoel

De stoel werd eind jaren ’50, begin jaren ’60 ontworpen en geproduceerd door Galvanitas in Oosterhout. Zij kozen voor een design met de zo typerende passerpoten. In plaats van de gebruikelijke buisconstructie, koos de ontwerper voor een frame van geperst plaatstaal. Een zeer solide en tegelijkertijd revolutionair ontwerp voor die tijd. Wim Rietveld, een van de pioniers op het gebied van de industriële vormgeving in Nederland, beschreef de meubelstukken als functioneel: ‘goed gevormd, stevig, bruikbaar en niet duur’.

Een stoel gemaakt voor intensief gebruik

De S16 was speciaal bedoeld voor intensief gebruik in openbare gebouwen, zoals scholen, instellingen en kantines. Galvanitas staat (nog steeds) bekend om zijn kwaliteit en degelijkheid. De zitting en de rugleuning, geproduceerd in West-Duitsland, zijn het toonbeeld van Duitse gründlichkeit. Topkwaliteit dus. 

Nederlands industrieel design op z’n best

De stoel werd een populair stijlicoon van de opkomende industriële Hollandse stijl. Het is nog altijd een veel gezochte design klassieker, zowel in Nederland als daarbuiten. Met deze stoel haalt u immers de perfecte ‘urban industrial’ uitstraling in huis. Hij is uitermate geschikt voor gebruik in bar of restaurant, maar misstaat zeker niet in een privé-interieur. Nederlands industrieel design op z'nbest. 

Galvanitas S16 net zoals vroeger

De Machinekamer biedt je, in samenwerking met Galvanitas, de unieke kans gloednieuwe S16 stoelen te bestellen. Meubels uit de originele fabriek en gemaakt met de originele productmallen. Alle nieuw gefabriceerde onderdelen zijn volkomen identiek aan en uitwisselbaar met het origineel. Gewoon echt zoals toen. De enige concessie – het frame wordt nu gelast in plaats van gesoldeerd – komt ten goede aan het milieu. Het frame en zitting zijn leverbaar in verschillende kleuren. Zo geef je een eigen draai aan deze bekende klassieker. 

De Galvanitas S16 in kleur

De Galvanitas S16 is leverbaar is 8 standaard kleuren poedercoating. Voor de zitting en de rugleuning heb je de keuze uit zwart, wit of vier verschillende kleuren transparante tinten. 

Galvanitas S16 exclusief bij De Machinekamer

De nieuwe uitgave van de S16 is exclusief te koop bij De Machinekamer. Shop ze online of kom langs in de winkel 

Meer informatie over de Galvanitas S16

Lees meer over de Galvanitas S16 op de brandsite www.galvanitas-s16.com

Recent posts

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »